Läti liisingufirmad võtavad käest paarkümmend autot päevas

Praegu võetakse iga päev autoliisingu võlglastelt käest ligi 20 sõidukit ja olukorrale ei paista veel niipea muutuvat, vahendas portaal rus.db.lv.

Liisingufirmad pigem kardavad, et olukord muutub veelgi kehvemaks. Nad prognoosivad, et maksevõime halveneb tuleval aastal, seda põhjustab eelkõige kõrgem tulumaks ja teised maksud, mis Lätis on viimase aasta jooksul tõusnud.

Läti kommertspankade ühenduse liisingukomitee juhataja Viesturs Gurtlavsi arvates olukord enam hullemaks ei saa minna, sest alates eelmise aasta lõpust pole rohkem kui 15 protsenti autodest nö võlgu ostetud.

Rus.db.lv andmetel saavutas autode liisimislepingute sõlmimine madalaima punkti selle aasta mais. Kui mullu samal ajal tehti lepinguid 70 miljoni lati väärtuses, siis tänavu kevadel vaid 10,4 miljoni lati piires.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara