Võidusõitjate firma pankrotiralli

Mait Merilood ja Peep Kallastet teatakse rallisõitjatena, ent kiired mehed autoroolis oskavad manööverdada ka ettevõtluses.

Aastaid töötas nende firma Arktik õlitatult, ent ühtäkki vaakus suurte võlgadega hinge – pankroti asjaolud jutustavad petmisest ja rahakantimisest.

Ettevõtte pankrotihalduri Andres Tootsmani kokkuvõte pankroti põhjustest on võlausaldajatele esitatud kuuel leheküljel. Pilt, mis seda lugedes tekib, ei jäta palju tõlgendamisruumi – Merilooga seotud teised ettevõtted tegid veel kaks aastat tagasi edukalt töötanud ning rahvastikuministri büroo ja Äripäeva koostöös multikultuursuse eest tiitliga pärjatud Arktikus suure hooga puhta töö.

Registrite abil on Tootsman läinud tagasi aastasse 2006, mil toimusid esimesed kahtlust äratanud tehingud Arktiku valduses oleva kinnisvaraga. Ettevõte müüs omaniku ja toona ka juhatuse liikme Merilooga seotud osaühingule kinnistu. Raha selle tehingu eest Arktikusse ei laekunud.

Samuti sõlmis Arktik aja jooksul mitmeid laenulepingud, millega suunas raha teistesse Meriloo ettevõtetesse. Arktiku poolt kirjutas laenulepingutele alla teine juhatuse liige ja omanik Kallaste. Tagasi Meriloo ettevõtted seda raha maksnud pole.

Arktik sai 2008. aasta detsembris uueks omanikuks Elvis Kadaja. Meriloo sõnul töötas mees varem ettevõttes logistika alal. Tänavu kevadel muutis Arktik nime, saades OÜks KülmTarne. Kahtlased tehingud varadega jätkusid pärast omanikevahetust.

Pikemalt loe homsest Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Blogid

Statistika

Teabevara