Lihavainen: Baltimaadesse jääb kolm jaeketti

Asjad arenevad selles suunas, et pikemas perspektiivis saab olema väga selgelt kolm, maksimaalselt neli jaekaubandusketti Baltimaade regioonis, ütles Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen.

„Nõustun, et kolm on optimaalne jaekettide arv, kuid mitte ainult Eestis, vaid väga selgelt terves Baltikumis," sõnas Lihavainen.

"Pikemas perspektiivis saab olema väga selgelt kolm, maksimaalselt neli jaekaubandusketti selles regioonis. Selles suunas asjad arenevad ja ma olen enam-vähem kindel, et nii see ka läheb," ütles ta.

"Kuid tahan rõhutada, et minu hinnangul on põhjus natuke erinev kui Kanada kaubandusprofessor McKenziel. Nõustun, et tarnijate suunas peab olema tugevam, kuid see pole ainuke asi, mis loeb," märkis Lihavainen.

Tema sõnul oleksid Eesti jaekaubandusketid arendustegevuses võimekamad kui neid oleks vähem. "Kui on piisavalt suur kett, piisavalt suured mahud, piisavalt palju kauplusi - on IT-süsteemide arendamine, erinevate tellimissüsteemide automatiseerimine, logistika optimeerimine võimalik."

"Ostuhinnad on küll väga oluline ja tähtis asi, kuid mitte ainuke, mille põhjal kujundatakse müügihinnad. Samuti on rahvusvaheline koostöö väga oluline," lisas ta.

"Sõltumata sellest, kui suur oled Eestis või Baltimaades, sest kui sa lähed Hiina turule kaupu ostma ja sinu turuosa oleks Baltimaades 100% - oled Hiinas ikkagi väike tegija. Seetõttu on rahvusvaheline koostöö väga oluline ning selleks ongi ressurssi vaja," märkis Lihavainen.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara