Ettevõtja: tööriistad lähevad hästi kaubaks

Järva Tarbijate Ühistule kuuluvate tööstuskauba kaupluse müük läheb üle 20protsendilise langusega, kuid kõige vähem on majanduslangus räsinud tööriistakaupluseid.

„Eks ta läks novembris nagu teistelgi, kuigi oleneb paljuski ka tööstuskauba liigist,“ vastas Järva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu Äripäeva küsimusele, kas tööstuskaupade müügi langus 24% nagu näitab statistika, peab ka ühistupoodide puhul paika. Ta lisas, et võrreldes 2008. aastaga kukkus müük umbes 22%. „Näiteks mööbel on palju enam tagasi kukkunud ja kõige vähem on tagasiminekut tööriistakauplustel,“ rääkis Uibopuu, selgitades, et ilmselt on väikeettevõtjad või ka taas avanenud ekspordivõimalustega ettevõtted asunud tööriistaparki uuendama. „Ja eks praegu on kõik hinnad surutud nii madalale kui võimalik,“ lisas ta. Mööbli müük on tema sõnul kahanenud lausa 50% ning kuna Järva Tarbijate Ühistu poed asuvad maapiirkondades, annab ka majanduslangus tugevaminigi tunda kui Tallinnas, arvas Uibopuu.

Jaanuar, veebruar ja märts tulevad juhi sõnul rasked, vähem ehk nendele poodidele, kus tööstuskaupade osas on väiksem, rääkis juht ning lisas, et elavnemist on loota äkki mais või juunis.

Järva Tarbijate Ühistule kuulub 14 tööstuskaupade kauplust ja 35 toidukauplust. Ühistu 2008. aasta käive oli 1,2 miljardit krooni.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük vähenes 2009. aasta novembris eelmise aasta novembriga võrreldes püsivhindades 17%, teatas statistikaamet. Kaupade jaemüügi langust mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük vähenes 2008. aasta novembriga võrreldes 24%. Kõige rohkem ehk 37% vähenes jaemüük spetsialiseerimata tööstuskaupade kauplustes.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara