LHV ootas Tallinna Kaubamajalt 3% rohkem

Tallinna Kaubamaja ületas kaubamajade segmendis LHV prognoose, kuid kokkuvõttes jäi käive oodatust 3% väiksemaks, kommenteeris täna avaldatud majandustulemusi LHV analüütik Henri Adams.

"Tallinna Kaubamaja avaldatud neljanda kvartali müügitulemused vastasid üldjoontes LHV Panga ootustele. Vaadates käivet ärivaldkonniti ületas kaubamajade segment tänu Osturallile ja tugevale jõulumüügile meie prognoose," sõnas Adams. "Seevastu jalatsimüügi ja Selverite osas jäid tulemused veidi nõrgemaks kui ootasime. Kinnisvara ning automüük üllatusi ei pakkunud."

Kokkuvõttes jäi neljanda kvartali käive LHV Panga prognoosidest 3% väiksemaks, lisas Adams.

"Neljas kvartal oli kaubamaja jaoks väga oluline, kuna suleti Selveri Läti üksus. Seega on nüüd investorite tähelepanu suunatud just antud muudatusega seotud kuludele ning mahakandmistele, mille ulatus peaks selguma kvartaliaruande avaldamisel," märkis ta.

LHV Pank soovitab Tallinna Kaubamaja aktsiaid osta. "Usume, et Tallinna Kaubamaja on börsil üks esimestest ettevõtetest, mis lõikab kasu majanduse taastumisest," põhjendas Adams.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara