Kaupmehed nurisevad Venemaa veinilitsentsidega

Üksteist Venemaa suurimat alkohoolsete jookide importijat pöördus kirjaga peaminister Vladimir Putini ja tolliteenistuse juhi Andrei Beljaninovi poole, et lükata veini ja veinitoorme maaletoojate litsentseerimine edasi 1. juulile.

Importöörid paluvad tühistada möödunud aasta viimastel päevadel teatavaks saanud litsentsinõude, mis hakkas kehtima 1. jaanuaril, kirjutas ajaleht Vedomosti. Veinilitsentsi nõue tulenes aastavahetusel ellu rakendunud Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliitust. Kange alkoholi sissevedu oli juba varem litsentseeritud.

Venemaa tööstus- ja kaubandusministeerium oleks pidanud hakkama veinilitsentse väljastama alates 1. jaanuarist, kuid ettevõtjate sõnul hakati taotlusi vastu võtma alles möödunud nädalal. Reedel, 15. jaanuaril, ilmnes, et muutunud on taotluse vorm ja importöörid pidid paberid ümber vormistama.

Ministeeriumi andmetel võtab litsentsi saamine aega kuni kaks nädalat, seega saavad esimesed importöörid oma litsentsid kätte veebruari alguses, mis tähendab, et kauplustes ja restoranides võib vahepeal vein otsa lõppeda.

Veinikaupmeeste hinnangul saavad nad viivitusest kahju vähemalt 300 miljonit dollarit.

Hädas on ka alkoholitootjad, kel seisab piiril kinni 70% veinitoormest ja 100% šampanjatoormest.

Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliit loodi möödunud aasta 27. novembril ja jõustus 1. jaanuaril. Tolliliiduga plaanivad hiljem ühineda ka Kirgiisia ja Tadžikistan.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara