Kaupmehed nurisevad Venemaa veinilitsentsidega

Üksteist Venemaa suurimat alkohoolsete jookide importijat pöördus kirjaga peaminister Vladimir Putini ja tolliteenistuse juhi Andrei Beljaninovi poole, et lükata veini ja veinitoorme maaletoojate litsentseerimine edasi 1. juulile.

Importöörid paluvad tühistada möödunud aasta viimastel päevadel teatavaks saanud litsentsinõude, mis hakkas kehtima 1. jaanuaril, kirjutas ajaleht Vedomosti. Veinilitsentsi nõue tulenes aastavahetusel ellu rakendunud Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliitust. Kange alkoholi sissevedu oli juba varem litsentseeritud.

Venemaa tööstus- ja kaubandusministeerium oleks pidanud hakkama veinilitsentse väljastama alates 1. jaanuarist, kuid ettevõtjate sõnul hakati taotlusi vastu võtma alles möödunud nädalal. Reedel, 15. jaanuaril, ilmnes, et muutunud on taotluse vorm ja importöörid pidid paberid ümber vormistama.

Ministeeriumi andmetel võtab litsentsi saamine aega kuni kaks nädalat, seega saavad esimesed importöörid oma litsentsid kätte veebruari alguses, mis tähendab, et kauplustes ja restoranides võib vahepeal vein otsa lõppeda.

Veinikaupmeeste hinnangul saavad nad viivitusest kahju vähemalt 300 miljonit dollarit.

Hädas on ka alkoholitootjad, kel seisab piiril kinni 70% veinitoormest ja 100% šampanjatoormest.

Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliit loodi möödunud aasta 27. novembril ja jõustus 1. jaanuaril. Tolliliiduga plaanivad hiljem ühineda ka Kirgiisia ja Tadžikistan.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara