Kuidas osta kala õigesti?

Et poest mitte roiskumisalgetega kala saada, tasub eelistada neid, mil pea küljes, sest äralõigatud peadega kalade "parim enne" on tihtilugu möödas, teab rääkida Ilmatsalu kalakasvanduse omanik Urmas Vahur.

Tarbija seisukohalt on Vahuri arvates oluline teadmine, et kõige õigem on osta peaga kala, sest siis näeb kohe ära, on see värske või mitte.

"Tarbijad ei oska sageli osta – vaadatakse poeletil, et ilus punane filee, aga tegelikult võib see olla juba kaua seisnud ning pea on lõigatud ära selleks, et  pungis silmade järgi poleks aru saada, et tegu ei ole just kõige värskema kraamiga," selgitas ta.

OÜ Ilmatsalu Kala sai läinud sügisel tuntuks sellega, et lasi Tallinna linnavõimu tellimusel Lasnamäe endise paekarjääri tehistiiki tsentneri jagu paariaastaseid karpkalu. Üritus toimus paar nädalat enne valimisi kärtsu, mürtsu ja linnapea enese kohalolekuga. 

Maaülikooli professor Tiit Paaver kinnitas, et kalade tarbijale mugavaks toiduks ettevalmistamine on kalakasvatuse arengu elementaarne eeldus.

"Tänapäeval ei osta perenaine kuigi meelsasti poolelusat rabelevat limast kala, kellel tuleb köögis hakata soolikaid välja võtma ja soomuseid maha kraapima," selgitas Paaver. "Selleks, et kalakasvatuse toodangumahtu suurendada, on vaja pakkuda tarbijale töödeldud, lihtsat serveerimist võimaldavaid kalatooteid."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara