Maire Milder: taas ostetakse täishinnaga tooteid

Kui kollektsioonid on tugevad, siis ostavad inimesed häid tooteid ka täishinnaga, sõnas Baltika juhatuse liige Maire Milder.

„Me väga loodame, et tarbija alustab uuesti tarbimist ja selleks, et ta saaks seda reaalselt teha, oleks loomulikult vaja reaalselt käibevahendeid,“ rääkis Milder rõivatööstuse olukorrast.

„Majanduse elavnemine on selgelt võtmesõna. Kui kiiresti see juhtub, kas kõik inimesed hakkavad uuesti tarbima ja kas vähem hinnatundlikud inimesed hakkavad esimesena, on küsimus omaette,“ lisas ta.

„Tänases päevas me näeme, et kui kollektsioonid on tugevad, siis inimesed on alustanud tugevate ja heade toodete täishinnaga ostmist,“ märkis ta ja lisas, et ei saa öelda, et isegi eelmisel aastal poleks saanud täishinnaga tooteid müüa.

Milder lausus, et kui üldine foon on see, et kliendiga toimetatakse läbi sooduspakkumiste, siis üks asi on sõnum, mida kliendile öeldakse, aga teine asi on kliendi käitumine poes.

„Loomulikult ostsid inimesed mullu ettevaatlikumalt, see tähendab seda, et ta kulutati rohkem kauem aega toote valiku tegemisel. Muidu nägime tihtipeale, et klient tuli oli rahul ja ostis, aga praegu oli klient valmis rohkem aega panustama, et valida, mõelda, kas läheb vaja, pani kinni, vaatas veel konkurentide juures – ostuprotsess oli teistsugune kui tavaliselt.“

„Ma arvan, et ega ka ületarbimine pole kellegi eesmärk, et eesmärk on ikkagi kliendi vajadusi rahuldada,“ lisas ta.
 
Milder vastas küsimusele, et kas rõivaste hinnad tänavu langevad või tõusevad, et alati on olnud igas hinnaklassis kaupu. „Erinevad trendid pakuvadki erinevaiad kaupu ja jäävadki erinevaid kaupu pakkuma. Aga ma olen täitsa kindel, et kõik kaupmehed vaatavad väga selgelt oma hinnapoliitikat, et kuhu millise hinnatasemega tooteid pakkuda.“

„Baltika käive kukkus mullu väga erinevatel põhjustel, kui kliendi tarbimine ja ostuvõime langeb, siis ei saa kuidagi meie käive kasvada,“ märkis ta. Milder lisas, et kui me räägime Eesti turust, siis võrreldes konkurentidega oli meie käive mõne koha pealt tugevam. Samas saime Lätist tagasisidet, et võrreldes meie konkurentidega tundus meie bränd kliendile usaldusväärne, tegelikult langes käive seal vähem, lisas ta.

„Käibelangus on alati taustsüsteemis, seda ei saa taustast välja rebida, muidu on see valesti tõlgendatud,“ ütles Milder.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara