Suva: Venemaa huvi meie kauba vastu on suur

Tegime ekspordis ümberstruktureerimisi ning Venemaa huvi meie toodete vastu on hakanud liikuma, märkis Suva omanik Viktor Saarestik.

„Suka-sokiäris ei olnud eelmine aasta kõige halvem aasta, 2008-2009 polnud koduturul mingeid erilisi kõikumisi," sõnas Saarestik.

"Ma ei hinda olukorda halvaks, olukord on selles mõttes stabiilne, et ostjad pole meid maha jätnud," märkis ta ja lisas, et Suva ostjad on need inimesed, kes töötavad.

"Ekspordis tegime ümberstruktureerimisi, avasime oma poode ning võib-olla sedasi läheb paremini. Väike tagasiminek on ekspordis siiski tunda," tõdes Saarestik, kuid lisas lootusrikkalt, et loodavad sel aastal ekspordis kasvu peale, sest saadi otselepinguid suurte ostjatega, ilma vahendajateta.

Suva omaniku sõnul on praegu põhiline eksportturg Soome, tehakse kõvasti tööd, et see korrastada ja saada palju otselepinguid suurte ostjatega. "Liikuma on hakanud ka Venemaa-poolne huvi. Veel me ei müü sinna suurtes kogustes, kuid juba natuke."

Venemaa huvi Suva kauba vastu on ettevõtte juhi sõnul aga suur. "Otsime sealt ühte tugevat esindajat, kes võtaks Venemaa esinduse enda peale," ütles Saarestik.

Ta rääkis, et Suva on taotlenud mitu korda tehnoloogilist toetust EASi kaudu, kuid millegi pärast arvatakse, et nende investeeringud pole seda väärt.

"Hinnang on sealsete ekspertide poolt väga hea antud, kuid summa, mida on vaja investeerida tehnoloogiasse, et hakata tooteid uuel tasemel pakkuma otse vabrikust, on suur" märkis Saarestik ja lisas, et kui EAS ei aita on võimalik ka välisinvestorite kaasamine.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara