Humana Sorteerimiskeskus sai mullu 5,5 mln krooni kasumit

Ettevõtte auditeerimata kasum mullu oli 5,5 miljonit krooni ja aastakäive moodustas 89,6 miljonit krooni, mis oli 6 miljonit krooni rohkem kui 2008. aastal.

Sealhulgas suurenes jaekäive 2,1 miljoni krooni võrra ehk 3,6% ja eksport 3,8 miljoni krooni võrra ehk 16,7%, teatas ettevõte. Tootmisvahenditesse ja uue tootmistsehhi sisustusse investeeriti kolm miljonit krooni.

Humana kauplused müüsid Eestis eelmisel aastal 1,7 miljonit eset ehk 270 tuhat eset rohkem kui varasemal aastal. Klientide arv suurenes 135 000 inimese võrra ehk 20%. Kokku sooritas Humana kauplustes 2009. aastal oste 809 437 inimest. Samaaegselt langesid nii keskmine ostusumma kui keskmine müügihind 13%, mis kahtlemata näitab ostjaskonna hinnatundlikkuse tõusu.

Tootmise poolelt sorteeriti ettevõttes aasta jooksul 4 940 746 kg kasutatud kaupa (ligi viis tuhat tonni), millest 170 tonni koguti Eestist. Arenguabina arenevatesse riikidesse saadeti 964 tonni kasutatud riideid ja jalatseid, Eesti sotsiaalhoolekandeasutustele annetati tasuta 190 tonni rõivaid.

Rahvusvahelise föderatsiooni Humana People to People Eesti regionaalüksus alustas tegevust 2000. aastal ja tähistab alanud aastal kümnendat sünnipäeva. 2009. aasta lõpu seisuga töötab ettevõttes 151 inimest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara