Tehnika müüja: detsember jaemüügis aasta edukaim

ASi Sandman Grupi tegevjuht Martin Pedai tunnistab, et koduelektroonika jaemüügis kujunes detsember aasta edukaimaks.

„Detsember oli kokkuvõttes aasta kõige edukam, aga 2008. aastaga siiski midagi võrrelda ei olnud,“ tunnistas Pedai, et jõulumüük oli  Euronics ja + - Elektroonika kauplustes tempokas.

Eriti menukad kaubad olid televiisorid ja digiboksid. „Tänu sellele, et see aasta läheb Eesti üle digitelevisioonile, on see teema väga aktuaalne ja paljud ühendasid meeldiva kasulikuga,“ tähendas Pedai trendi.

Käesoleva aasta läbimüüki kommenteerides ütles Pedai, et ollakse äärmiselt ettevaatlikud. „Vaatame tähelepanelikult, et meil ei tekiks üleriske ja üleladusid, katsume efektiivselt oma äri ajada,“ rääkis Pedai, et jaemüügi langusele avaldavad mõju need sada tuhat töötut. Tõehetk saabub veebruaris, kui tulevad jaanuari kuu kütte arved, see paneb veebruarile ja märtsile korraliku põntsu,“ nentis ta.

Samas jäi tegevjuht optimistlikuks „Üks asi, mis on kuusetaadi traditsioon, kui on korralik külm talv, siis on korralik kuum suvi.  Kui see prognoos sedasi paika peab, siis võib oodata suvel korralikku külmikute ja kliimaseadmete müüki,“ loodab Pedai. Samuti uskus ta, et  majandusolukorra paranedes, kui kinnisvara rohkem ostma hakatakse, mõjutab see koduelektroonika läbimüüki positiivselt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara