Autor: Kaubandus.ee • 1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexander Kofkin võib saada aasta keeleteo tiitli

Keelevigaste kioskisiltide asendamine uutega ettevõtja Alexander Kofkini poolt kandideerib eelmise aasta parima keeleteo tiitlile.

Alexander Kofkini esitas parima keeleteo tegija kandidaadiks Eesti Keele Instituudi direktor Urmas Sutrop. Tunnustatav tegu seisnes tema kinnitusel selles, et esialgsel kujul "ORIGINAAL VIINIVORSTID" üles riputatud sildid vahetati uute vastu, millel oli kirjas "EHTSAD VIINI VORSTID". Vahetuseks läks vaja Eesti Keele Instituudi arvamust ja keeleinspektsiooni tähelepanujuhtimist, üldsusse jõudis ka mõnede firma töötajate pahameel äritegevusse sekkumise pärast.

Pika protsessimise asemel – mis on meie võõrkeelsusest küllastunud ärimaastikul tavaline – vahetas Kofkin vigased sildid kiiresti selliste vastu, nagu asjatundjad soovitasid, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Parima eesti keelt väärtustava teo ja selle tegija tiitlile valis Emakeele Seltsi juhatus kandideerima lisaks veel järgmised teod:

• Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi võitlus eesti keele tundide säilitamise eest uues riiklikus õppekavas,• "Aabets" (Kihnu aabits); autorid Külli Laos, Reene Leas ja Evi Vesik,• Eesti keelt ja Eesti keelepoliitikat toetavate seisukohtade avalik esitamine Sergei Metlevi poolt,• Kirjanduse ja keele ajaveeb kirjandusjakeel.blogspot.com, autorid Inna Saaret, Maire Liivamets ja Siiri Lauk,• "Psalmid” (kirjastus Maarjamaa, 2009); koostajad Vello Salo ja Indrek Hirv.

Eesti keelt väärtustava teo auhinnale sai kandidaate esitada 8. jaanuarini. Konkursi 2009. a parima eesti keelt väärtustava teo ja selle tegija selgitamiseks kuulutas välja haridus- ja teadusministeerium.

Nii endistest haridusministritest koosneva komisjoni valitud keeletegu kui ka üldsuse oma kuulutatakse välja 15. märtsil. Hääletada saab 10. märtsini haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757