Jalatsipoed eksitavad ostjat

Tarbijakaitseameti jaanuarikuine kontroll tuvastas kaheksa jalatsikauplust, kus ostutšekile oli lisatud tarbijat eksitav teave, et kauplus ei vastuta jalatsite iludetailide kadumise ja purunemise eest.

Viimasel ajal on tarbijad pöördunud ameti poole seoses sellega, et kauplejad on piiranud iludetailidele kaebuste esitamise võimalust, teatas tarbijakaitseamet oma kodulehel.

Amet kontrollis 14 jalatsikaupluses ostutšeki vastavust kehtestatud nõuetega ning leidis, et kaheksa kauplust eksitas tarbijat. Näiteks võib tšekilt leida märkeid, et kauplus ei vastuta aksessuaaride ning jalatsite iludetailide kadumise/purunemise eest pärast ostu sooritamist. Samuti kirjutati seal, et kaunistuste (kivid ja muu) eemaldumine ei kuulu tootmisvigade liiki ning kaunistustele, vahetusdetailidele, sisetaldadele ja nende värvi andvusele, kontsaplekkidele ja lukkudele pretensioone vastu ei võeta.

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste kinnitas, et ettevõtjate omavoli seaduste kitsendamisel on lubamatu. "Tarbijatel on oluline teada, et pretensiooni esitamise õigus kehtib ka toodetel olevatele detailidele, mistõttu on eelnevalt näiteks toodud informatsioon väär," rääkis ta.

Eksitavat infot levitanud kauplejatele saadeti välja sellekohased märgukirjad. Kõik kauplejad on lubanud eksitava teabe kassatšekkidelt eemaldada. Järelkontrolli tulemusel on selgunud, et viies kaupluse kassatšekilt on teave eemaldatud, kolme kaupluse puhul on järelkontrolli vajadus, teatas amet.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara