Kati Kusmin: jaekaubandus sõltub töötuse probleemist

Kogu jaekaubandus sõltub sellest, kui kiiresti töötuse probleem Eestis lahendatakse. Praegu veel majanduses olulisi struktuurseid muudatusi pole toimunud, märkis ETK Grupi juhatuse esimees Kati Kusmin.

Arvestades seda, mis jaekaubanduses toimub ja arvestades suurt töötute hulka Eestis, arvan, et ETK Grupi mullust tulemust võib rahuldavaks hinnata, ütles ETK juhatuse esimees Kati Kusmin.

ETK Grupi 2009. aasta netokäive oli 5,76 miljardit krooni, mis jääb 2008. aasta tulemusele kuuendiku võrra alla – 2008. aastal ulatus grupi netokäive 6,86 miljardi kroonini.

Mullust kasuminumbrit Kusmin öelda ei soovinud, sest tegemist on esialgsete auditeerimata tulemustega. Grupp tervikuna oli väikeses plussis, soostus ta siiski lisama.

Kusmini sõnul saab jaekaubandusel tervikuna ja samuti ETK Grupil tänavu esimeses kvartalis väga raske olema. „Jaekaubandus on ju vägagi sõltuv sellest, kuidas inimesed rakendust leiavad, sest siis saavad nad rohkem tarbida ja kulutada,“ põhjendas Kusmin.

Kusmin avaldas arvamust, et ilmselt nende grupi käive sarnaselt möödunud aastale kuuendiku võrra ei lange, sest baas on tänavu madalam. „Võrreldes möödunud aastaga tänavu mingi langus tõenäoliselt ikka tuleb, aga seda määra ei oska ma prognoosida,“ lisas Kusmin.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara