Aclima Baltic laiendab tootmist Valgas

Norra aluspesu tootja Aclima laiendab oma tootmisüksust Valgas.

„Meil toimub juhatuse koosolek märtsis, kus tahame heaks kiita investeeringute kava, mis näeb ette Valga tootmise suurendamist. Sealhulgas tähendab see personali suurenemist ligikaudu 10 inimese võrra,“ selgitas Aclima tegevjuht Jan Johansen news2biz`ile.

Täna on Aclima Balti Valga tootmisüksuses 50 töötajat. Norra aluspesu tootja on Läti piiriäärses linnas tegutsenud alates 1999. aastast. Kuni eelmise aastani kandis ettevõtte Troll Balti nime.  Ettevõte toodab kõrgekvaliteedilist brändi nimega Aclima.

Aclima Balti tarnib 70-80% õmblustöödest Norra Aclimale ning ülejäänud on allhangitud teistest balti tekstiilitööstustest.  „Meile on õmblustöid tehtud balti riikides 1994. aastast alates. 1999. aastast otsustasime oma üksusega alustada Valgas eesmärgiga sulgeda õmblusüksus Norras. Nii kolisimegi töömahuka osa tootmisest Eestisse,“ rääkis Johansen. 

Ettevõtte müük kasvas 2009. aastal 30%. Aclima on pereettevõte ja  kuulub 100% Johansenide perele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara