Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käo puhastas Selveri ridu

A-Selveri juhatuse liige Iivi Saar ei olnud ainus, kes kaubandusketist peab nõukogu otsusega lahkuma. Hundipassi sai ka müügi-ja turundusdirektor Kadi Lainelo.

Kuigi Lainelo ja Saar ei soovinud Äripäevale enda olevikust ja tulevikust rääkida, oli NG Investeeringute üks suuromanikest Jüri Käo märksa jutukam.

Käo sõnul on loomulik, et kui vahetub juht, siis vaatavad omanikud ka juhi lähikondsete saatuse üle. Nimelt on Lainelo Äripäeva andmetel Saare hea sõbranna ja võitluskaaslane.

"Iivi Saarele otsisime meie kontsernis asendusametit, kuid ei leidnud seda. Kadi Lainelo on tubli tööinimene. Temale oleme asenduspakkumise kontserni sees teinud," lisas Käo.

Ta kinnitas, et rohkem keskastmejuhte koos Saarega koju ei saadeta.

Kas vastavad tõele selverite töötajate väited selle kohta, et Saar suutis ettevõtte sisekliima nii pingeliseks ja vastikuks ajada, et kogenud töötajad Saart enam välja ei kannatanud?

"No seda peab Selveri töötajate käest küsima. Nõukoguni sellised asjad päris ei jõua. Igal juhil on oma juhtimisstiil, kuid eelkõige peab ta olema liider, kes meeskonda suudab motiveerida," rääkis Käo.

Kas Saar ei vastanud siis nõukogu ootustele ega suutnud liidrirolli täita?

"Ei, ei! Seda ei olnud. Ta oli kõva liider. Seda küsimust meil ei tekkinud, aga kui kahe juhi ametikoha kadumisega säästetakse 40 kassapidaja palk, siis see on küll üks argumente. Ütleme, et oli kolm põhilist argumenti, millest kolmas oli palgakulu küsimus," rääkis Käo muiates.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757