LHV: Tallinna Kaubamajal tugevad tulemused 

Talinna Kaubamaja neljanda kvartali tulemused olid tugevad ning vastasid LHV Panga ootustele.

Kuna käibenumber oli juba eelnevalt teada, siis oli tähelepanu suunatud eelkõige äritegevuse kasumlikkusele ning Läti Selverite sulgemisega seotud kuludele, ütles LHV analüütik Henri Adams.

Neljanda kvartali brutokasumi marginaal oli võrreldes eelmise aastaga samal tasemel ning ühtlasi 2009. aasta kõrgeim mis näitab, et kasumlikkust on suudetud tõsta. Vaadates kasumlikkust valdkondade lõikes, valmistas positiivse üllatuse Kaubamajade segment – ootasime ärikasumi osas nulli lähedale jäämist, kuid viimase kolme kuu jooksul suudeti teenida 23 miljonit krooni ärikasumit. Teistes valdkondades üllatusi polnud ning Kaubamajade segment jäigi ainsaks, mis suutis viimase kvartali pluss poole peal lõpetada.

LHV Panga poolt avaldatud eelmise kvartali tulemuste kommetaaris tõime välja, et Läti Selverite sulgemisega seotud allahindlused ja ühekordsed kulud võiksid jääda 200 miljoni krooni kanti. Kaubamaja neljanda kvartali aruande kohaselt kujunesid seonduvad kulud 227 miljoni krooni juurde. Seega jättes välja ühekordse iseloomuga kulud, lõpetati viimane kvartal prognoositust väiksema kahjumiga.

Pöörates pilgu 2010. aastasse usume, et Tallinna Kaubamajal on head väljavaated ja potentsiaal lõikamaks kasu majanduskeskkonna paranemisest. Äritegevuses on rasketel aegadel tehtud vajalikke korrektuure - alandatud tegevuskulusid, suletud kahjumlikke poode ning vaadatud üle lähiaastate tegevusplaanid. Seega on majanduskriisist väljuv ettevõte märksa tugevam ja väärib LHV Panga arvates investeerimisportfelli lisamist. LHV Pangal on antud Tallinna Kaubamaja aktsiale Osta soovitus. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara