Rocca al Mare ja Magistrali omanik kasvatas käivet 4,5%

Citycon Oy tegevjuhi Petri Olkinuora sõnul tuli käibe kasv kaubanduspindade arendamisest ning Eestis aitas Rocca al Mare laiendus kohalikul turul positsiooni tugevdada.

2009. aastal kasvas Cityconi käive 4,5% protsendi võrra 186,3 mln euroni, selgus ettevõtte majandusaata aruandest. 2008. aastal ulatus käive 178,3 mln euroni. Ettevõtte sõnul tuli käibe kasv kaubanduspindade rendilt ja nende arendamisest. Cityconi maksueelne kahjum oli mullu 37,5 mln eurot.

Cityconi lõplik investeering Rocca al Mare kaubanduskeskusesse oli 120 mln eurot, s-h algne soetusmaksumus. Aruandes märgitakse, et Rocca al Mare kaubanduskeskust võidakse laiendada veel 4000 ruutmeetri võrra.

Cityconi tegevjuht Petri Olkinuora kommenteeris tulemusi, et eelmisel aastal jõudis Citycon lõpule ajaloo suurimate arendusprojektidega. “Stockholmis Liljeholmstorgeti ja Tallinnas Rocca al Mare avamised kulgesid edukalt. Täiendatud projektid tugevdavad ettevõtte positsiooni Rootsi ja Eesti kaubandusturul,” sõnas tegevjuht.

Aruandes tuukase välja, et majandusolukord on Baltimaades jätkuvalt keeruline. Jaemüük Eestis vähenes 15% võrra ning toidukaupade müük vähenes 8% võrra ning Leedus vastavalt 18,3% ja 10,3%. Balti riigid jätkasid terve 2009. aasta vältel langustrendis.

2009. aasta lõpuks omas Cityconi 33 kaubanduskeskust ning 51 muud kinnisvara. 22 ettevõttele kuuluvat kaubanduskeskust asub Soomes, kaheksa Rootsi ning kolm Baltimaades. Tallinnas kuuluvad Cityconile Rocca al Mare ja Magistrali kaubanduskeskused ning Vilniuses kaubanduskeskus Mandarinas. 


 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara