Rakvere Lihakombinaat ostis Lätis veel ühe lihatööstuse

Täna allkirjastas Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõtte Rigas Miesnieks lepingu, millega omandab Jelgava lihatööstuse enamusaktsiad.

Rakvere Lihakombinaadi juhi Anne Mere sõnul on ettevõtte 2010. aasta eesmärgiks turuosa oluline suurendamine Lätis ja Leedus, kus tegutsevad tütarfirmad. "Kahe tugeva lihatööstuse ühinemine on hea võimalus kasvatada tulevikus turuosa Läti lihatoodete turul," lisas ta.

Rigas Miesnieksi juhi Juhan Mati ütlusel tugevneb lihatööstuste ühinemisel toodete portfell. "On võimalik kasutada efektiivsemalt nii Rigas Miesnieks kui ka Jelgava lihatööstuse hiljutisi investeeringuid ettevõtete tehnoloogiatesse," lisas ta.

"Meie eesmärgiks on ettevõtte liidripositsiooni jätkuv tugevdamine ning turuosa kasvatamine, pakkudes kvaliteetseid ning laia maitsevalikuga lihatooteid," selgitas Matt.

Leping jõustub Läti konkurentsiameti poolt ühinemisele heakskiidu andmisel.

1922. aastal asutatud Rigas Miesnieks on 1997. aastast Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõte ning kuulub 1998. aastast kontserni HK Scan. Rigas Miesnieks on Läti lihatoodete turu liider 23%se turuosaga.

Lisaks emaettevõttele, Rakvere Lihakombinaadile, kuuluvad lihatööstuskontserni ka Eesti lihakasvatusettevõte Ekseko, linnulihatootja Tallegg, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

HK Scani kuuluvad ettevõtted Soomes, Rootsis, Baltimaades ja Poolas. 2009. aastal oli kontserni kogukäive 2,125 miljardit eurot ja EBIT 55,1 miljonit eurot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara