112 uudistoodet tahab saada parimaks toiduaineks

Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt  korraldatavale “Eesti Parim Toiduaine 2010” tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt kokku  112 toodet 27 ettevõttelt, nendest 27 on lihatooted, teatas liit.

 „Fakt, et selleaastasel uudistoodete konkursil osaleb 25 toodet enam kui möödunud aastal, näitab, et sõltumata väga keerulisest olukorrast turul, toiduainetööstuses elu käib. Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele uusi huvitavaid maitseid,“ kommenteeris käimasolevat tootekonkurssi toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. 

23. ja 24. märtsil valib hindamiskomisjon välja alagruppide võitjad, mis osalevad omakorda „Eesti Parim Toiduaine 2010“ valimisel.  Komisjon hindab tooteid järgnevates kategooriates: pagari- ja kondiitritooted (5 toodet), lihatooted (27 toodet), kastmed (13 toodet), piimatooted (20 toodet), puu-ja köögiviljatooted (7 toodet), valmistoidud (15 toodet). Kokku hinnatakse kahe päevaga 87 toodet 22-lt ettevõttelt. 

12 liikmelisse hindamiskomisjoni kuulub Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi pedagooge, veterinaar- ja toiduameti ning tarbijakaitse esindajaid, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagooge, ajakirjanikke, kokki.

Kuldmärkide valimine toimub 7.aprillil, mil valitakse võitjad alkohoolsete ja mittealkohoolsete jookide kategoorias ning „Parim Toit Tervisele“ tootegrupis (10 toodet).

Parimate väljakuulutamine toimub 27.aprillil IV Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

 Konkursil selgitatakse välja ning autasustatakse kuldmärgiga “Eesti Parim Toiduaine 2010”, “Eesti Parim Toit Tervisele 2010”, „Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook“ , „Eesti Parim Alkohoolne Jook 2010“, hõbemärgi pälvivad alagruppide parimad uued tooted. Samuti selgitati välja “Parim Toode Lõuna – Eesti väikeettevõttelt” ja konkursil tuuakse välja ka äramärgitud tooted ja tooted, mis saavad eriauhinnad toiduliidu koostööpartneritelt.

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara