Autor: Kaubandus.ee • 31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eha Võrk müügimaksust: salaja pole midagi tehtud

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles Äripäevale, et ei näe põhjust müügimaksu edasilükkamiseks. Maksu pole välja töötatud salaja, selle juures on juba arvestatud mitmeid ettevõtjate soovitusi.

Järgneb Eha Võrgu kommentaar müügimaksu teemal.

Müügimaks Tallinnas kehtestati Tallinna Linnavolikogu 17. detsembri 2009 määrusega nr 45, mis jõustus 1. juulist 2010. Määruse kohaselt rakendatakse müügimaksu 1. juunist 2010.

Vahetult peale määruse vastuvõtmist alustas Tallinna linn läbirääkimisi Maksu- ja Tolliametiga, et Tallinna linna poolt kohalike maksude seaduse alusel kehtestatud müügimaksu valdkonna töökorralduse organiseerimisel (müügimaksu haldamisel) maksimaalselt ära kasutada riigi poolt juba eelnevalt välja arendatud infotehnoloogilist funktsionaalsust (e-maksuamet/e-toll keskkond, maksuameti ettemaksukonto süsteem) ning ametkondade põhikompetentsi. Arvestades maksuameti kompetentsi maksude kogumisel on koostöö Maksu- ja Tolliametiga ilmselgelt põhjendatud, mistõttu on linnavalitsus heaks kiitnud ning Tallinna Linnavolikogule vastuvõtmiseks esitanud Tallinna linna ning Maksu- ja Tolliameti vahel sõlmitava halduslepingu projekti. Müügimaksu administreerimisega seotud ettevalmistused on jõudmas lõpusirgele, on kavandatud infopäevad kauplejatele, Tallinna Ettevõtlusametis on läbi viidud struktuurimuudatus ning peatselt alustavad tööd müügimaksu infokonsultandid. Me ei pea tõenäoliseks maksu rakendamise edasilükkamist.

Eilsel erialaliitudega kohtumisel esitasid erialaliitude esindajad mitmeid ettepanekuid, sealhulgas maksumäära alandamiseks ning müügimaksu vabastuste kaotamiseks. Leppisime kokku, et konkreetsed kirjalikud ettepanekud esitatakse 1. aprilliks 2010. Seejärel kindlasti analüüsime erialaliitude ettepanekuid ning langetame otsused.

Müügimaksu määruse kohta on informatsioon (sealhulgas nii määruse eelnõu kui ka seletuskiri) olnud avalik määruse väljatöötamisest alates. Oleme vastanud nii erialaliitude kui ka paljude kauplejate ja ettevõtjate järelepärimistele ning arvestanud mitmeid ettepanekuid määruse muutmise eelnõu väljatöötamisel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757