Autor: Kaubandus.ee • 5. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MicroLink murdis serverlahendustega Venemaale

IT-hiid MicroLink Eesti kompenseeris käibe kukkumise püsiteenuste müügiga idapiiri taha, mistõttu majutab ettevõte juba täna rohkem kui 15 Venemaa firma infosüsteeme.

2009. aasta alguses alustas AS MicroLink Eesti aktiivset tegevust Venemaa turul pakkudes infosüsteemide majutusteenust ja infohalduse konsultatsiooniteenuseid Moskva ja Sankt-Peterburgi regioonis.

Ära märkimist väärib ka MicroLink Eesti LiveLink üksuse esmakordne projekt väljaspool Eestit – LiveLinki konsultandid osalesid Pharma Telecomi alltöövõtjana Moskvas, Lukoilis juurutanud LiveLinki projektis, seisab ettevõtte majandusaruandes.

Serverlahenduste ja arvutitöökohtade haldus oli ka ainus tõsisem valdkond, mis kolinal ei kukkunud. Tunamulluse käibenumbri kõrvale, milleks oli 144 miljonit, suutis MicroLink võluda möödunud aastal 138 miljonit krooni.

Vaatamata kogu müügikäibe 31%lisele kukkumisele 367 miljonilt kroonilt 253 miljonile tuli aasta puhaskasumiks 4 miljonit krooni. Seejuures kahanes IT-teenuste müügitulu vaid 9,5%, kuid IT-kaupade müük tervelt 54,1%. 2008. aastal oli puhaskahjumiks 11 miljonit krooni.

Suurimaks mulluseks muutuseks pidas MicroLinki juhatus eesotsas Enn Saarega majandustarkvara ja tarkvaraarenduse ärivaldkonna müüki Helmesele. Sellega koos läks Helmesesse üle 40 tarkvaraeksperti ja -konsultanti ning loobuti ruumide rendist, mis vähendas kulusid.

"Kõigis tegevusvaldkondades ei ole kahjuks üheaegselt võimalik kiiresti ja kasumlikult areneda, mistõttu valisime usaldusväärseks partneriks Helmese, kes jätkab kvaliteetse teenuse osutamist," kommenteeris Saar pärast müügitehingut mullu juunis.

Helmese suuromanik Jaan Pillesaar ütles toona, et kavatseb üle võetud ja varem osaliselt jõude istunud töötajad täiskoormusega tööle panna.

"Töötajate osas on eesmärgiks õiged inimesed õigetel kohtadel ning olukord, kus iga microlinklane teab ettevõtte ja meeskonna eesmärke ning oma rolli selles," täpsustas MicroLinki juhatus majandusaruandes oma tänavusi plaane.

Püsiteenuste vallas pidas Saar olulisimaks digiretsepti majutuskeskkonna käivitamist ja testimist. Digiretseptide väljastamise teenus startis tänavu 1. jaanuaril. Koos Helmesega võitis MicroLink mullu Eesti Panga finantstarkvara hanke.

MicroLink jätkab ettevõtetele infohalduse, IT-süsteemide majutuse ja haldusteenuste pakkumist, korraldades ühtlasi arvutikasutajate ja tippspetsialistide koolitust ning osutades teatud liiki konsultatsiooniteenuseid. Tänavused arendusplaanid on seotud äriteenuste e-võrgustiku loomise ja soovitusindeks tõstmisega. 2009. aastal oli MicroLinki soovitusindeks 60%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757