Amserv Grupp: autofirmade kahjumi põhjustasid valearvestused

Kõik kontsernid, mida iseloomustasid suuremad investeeringud ja suurem kulubaas, jäid laovarude realiseerimise tõttu kindlalt kahjumisse, kuna autode müük kukkus 2008. aasta lõpus ja 2009. aasta alguses järsult, ütles mullu samuti miinusega lõpetanud Amserv Grupi tegevjuht Mart Mägi.

„Koondamised oli suur kulukoht,“ sõnas ta täpsustuseks. „Ma ei ütlekski, et pangad koorisid,“ lausus Mägi kahjumi põhjusi lahates, viidates samas, et kahjumi taga olid ikkagi autokaupmeeste endi valearvestused.

Mägi ütles, et kui üldse keegi suurtest autofirmadest kasumis on, siis ehk Info-Auto ja Elke Auto. „Võib olla ka väikesi aktsiaseltse, kellel ei olnud kohustusi ega suurt müügikäivet varasematel aastatel. Näiteks Valoor Tartus on kasumis,“ lisas ta.

Amserv Grupi numbreid Mägi avaldada ei soovinud, sest nõukogu pole majandusaruannet veel kinnitanud.

Suuremad liisinguautode tagastajad olid Mägi sõnul ettevõtted, mis autoparki välja vahetasid. Eraisikud eelistasid auto väljavahetamise asemel liisingut pikendada. „Kui oleks pidanud auto maha müüma, oleks pidanud istuma Toyota Avensisest Toyota Corollasse,“ rääkis Mägi, „aga kuidas sa ikka istud, kui oled mugavusega juba harjunud. Pigem sõidad ikka vana autoga veel paar aastat.“

Mägi loodab, et tänavu on autoäris paranemise aasta. „Kui sul on raske haigus olnud, peab haavad ikka enne ära parandama, mitte kohe rapsima hakkama,“ lausus Mägi. „Paljud mõtlevad ehk ka turult lahkumisele, eriti väiksemad tegijad, sest autoäri pole kuigi kasumlik.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara