EPKK spetsialist: Rimi nöögib tootjaid

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) põllumajandusvaldkonna spetsialisti Martin Vileni sõnul vabandas Rimi lihaskandaali pärast küll tarbijate ees, kuid tööstusi nöögitakse endiselt edasi.

Vilen ütles ETV saates "Terevisioon", et kui teiste kaubanduskettidega on võimalik hinnakujunduse osas läbirääkimisi pidada, siis Rimiga see nii pole.

"Lepingute sõlmimine käib pigem nii, et Rimi valmistab lepingu ette, saadab tootjale ja tootja lihtsalt kas kirjutab õigel ajal alla ja jätkab müümist kaupluseketis või ei kirjuta alla ja järgmine päev leiab kogu oma toodangu ukse tagant," kirjeldas ta.

"Rimi kasutab ka "peeneid trikke" enne jaanipäeva, jõulusid, kui tehased on tootnud arvestusega, palju kaubakogust müüakse, kuid näiteks nädal aega enne jaanipäeva visatakse ettevõtte toodang välja. Et kui hinda ei alanda, siis sina jaanipäeval ei müü. Ettevõttel tuleb iga päev tonnide kaupa toodangut juurde, neil lihtsalt ei ole seda ladustada mitte kuhugi," rääkis Vileni.

Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja kommenteeris, et kui Vileni väited Rimi jäikuse kohta hinnakujundusel paika peaksid, siis vaevalt, et Rimis üldse mõni toode müügil oleks.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara