Uvic tahab haarata suuremat turgu

Praegu Eestis ja Lätis tegutsev külmutatud toidu valmistaja ning müüja Uvic tahab haarata suuremat osa Leedu turust ning kasvada Soomes ja Saksamaal.

Ettevõtte omanik Alexander Musarov kinnitas, et seni on nad teinud Leedus koostööd käibelt suuruselt kolmanda toiduainete jaemüüja Norfaga. "Selleks aga, et turul kanda tugevalt kinnitada, vajame lokaalset esindust, kuna Eestist on äri juhtimine keeruline," rääkis külmutatud toidu, jäätise, liha- ja kalatoodete valmistaja ning müüja Uvic Eesti omanik Musarov rahvusvahelisele uudiskirjale news2biz.

Uue Leedu esinduse peaeesmärk on Musarovi kinnitusel pidada läbirääkimisi ning saavutada müügilepinguid teiste suuremate toiduainete jaemüüjatega.

Balti suurimalt turult peaks suurem osa käibest tulema
"Praegu annab Leedu umbes 15% ettevõtte käibest. Kuna Leedu on Baltimaade suurim tarbijaturg, peaks selle osa käibest suurem olema," märkis Musarov.

Ühtlasi plaanib ettevõte oma tegevust laiendada ka Soomes ja Saksamaal. "Soomes on see palju keerulisem, kuid Saksamaal elab 3,5 miljonit venelast, seda on palju rohkem kui venelasi Balti riikides, ning seal on meil kliendid olemas," kinnitas Musarov.

Saksamaal partneriks Vene kauplused
Musarovi sõnul suheldakse praegu Vene kauplustega Saksamaal, et muuta senist koostööpoliitikat. "Loodetavasti pärast koostöö muutust saame seal oma mahtusid kasvatada," märkis ta ja avaldas lootust, et see juhtub juba tänavu.

Ettevõtja ütles, et praegu moodustab eksport nende kogutoodangust umbes 30 protsenti, kuid eesmärk on kasvatada see number 50ni. Musarovi sõnul neil Eestis konkurente pole, küll on mõned tõsisemad konkurendid Lätis ja Leedus.

Leedus laienemist plaaniva Premia Foodsi juht Kuldar Leis märkis, et Uvicil on väga korralik tehas Eestis ning siin on ettevõttel juba väga suur turuosa. "Loogiline on, et ta proovib Eestist välja saada, sest lihtsalt piir on ees," kinnitas ta.

Leis: Leedu turul uustulnukal raske
Leisi ütlusel on Leedu turg killustunud ja seal on palju väikseid firmasid. "Uuel tegijal on siseneda väga raske, sest Leedu turg on ka natuke hinnatundlikum kui Eesti oma, seega peab olema mingi väga hea põhjus, miks just uut tulijat eelistatakse," rääkis ta.

"Kui teha kohaliku jaemüüjaga koostööd, nagu Uvic teeb Norfaga, siis saab sinna sortimenti sisse. Kui sinna sortimenti sisse saada, on Leedus võimalik müüa küll," lisas Premia juht.

Samas tõdes Leis, et kui Uvic tahab katta tervet Leedut ja saada märkimisväärset turuosa, siis Norfast ei piisa. "Seal on palju väikseid tegijaid, kes võitlevad ellujäämise nimel," sõnas ta.

"Meie Uvicuga Leedu turul ei konkureeri, kuna meie põhitooted on erinevad. Meid nad ei sega - las toimetavad," nentis Leis.

mis on mis
Uvic müüb Leedus erinevaid tooteid, kuid peamiselt oma põhitoodet pelmeene. Uvicul on tehas Eestis ning paar tootmist Lätis. Leedus esialgu tehase asutamise plaane pole.
17 aastat tegutsenud Uvic kuulub 2008. aasta kasumi järgi Äripäeva Eesti toidutootjate TOP 10sse.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara