Kruuda 2006. aastal: ka viie aasta pärast on Kalev Eesti firma

Viie aasta pärast näen Kalevit veel Eesti firmana ja mitte mõne välismaise firma osana, ütles täna Kalevi maha müünud Oliver Kruuda nelja aasta eest Äripäevale antud intervjuus.

"Elus võib kõike ette tulla. Ma arvatavasti täna enam ei ütleks, et kui keegi annab miljard dollarit, et ma siis ka ei müü," vastas Kruuda toona küsimusele, kas ta põhimõtteliselt ei müü Kalevit või sõltub kõik siiski hinnast.

Rootsi magusatootja Cloetta Fazer võimalikku pakkumist kommenteeris ta märtsis 2006 nii: "Olen teistele magusatootjatele vahel öelnud, kui ülevõtmised on teemaks tulnud, et hästi, tehke pakkumine, saaks ka ise ennast vaadata, et mis firma väärt on, aga keegi pole konkreetset pakkumist teinud".

Ka aasta varem, mais 2005 ütles Kruuda intervjuus Äripäevale, et ei kavatse Kalevist loobuda. "Kalevi müümise peale ma ei mõtle. Ei tahaks Eestis kõike ikka maha müüa. Mulle teeks heameelt, kui keskmine palk Eestis ka tõusma hakkaks ja ka meie tooteid paremini ostma hakataks," rääkis ta.

"Miks ma peaksin müüma? Ma ei hakka kuskilt põgenema ja tegemist ei ole kindlasti mingisuguse uppuva laevaga. Pigem on meil hommikust õhtuni vaja tööd teha. Ja kui siis teised võidavad ja meie ei võida, peab kuskil viga olema. Alla me ei anna," lisas Kruuda toona.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara