Maxima hoiab hinnavahest kokku kuni 6000 töötundi

Maxima Tallinna kauplused hoiavad riigikogus esimese lugemise läbinud seadusemuudatusest, mis lubab müügimaksu hinnasildil olevale kauba hinnale kassas lihtsalt juurde arvestada, kokku umbes 5000-6000 töötundi.

"Mingil määral annab see leevendust, tarbijana ma sellist asja (et hinnasildil olev ja kassas nõutav hind 1% võrra erineda võivad - toim) muidugi ei taha," kommenteeris avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Erilaid lisas, et Maxima Tallinna kauplustes töötab praegu 500 inimest ja kui 1. juuniks tuleks müügimaks hinnasiltidele kanda, tähendaks see, et iga töötaja peaks tegelema terve päeva sildivahetusega. Samas on igas Tallinna kaupluses müügil keskmiselt 10 000 toodet.

Müügimaks rakendub umbes 90%-le Maxima sortimendist. Maksuerisisute pärast tulevad lisakulud ka raamatupidamises, ent kui suureks need kujunevad, ei osanud Erilaid öelda.

Erilaid märkis, et 1. juulist tuleb hinnasildid nagunii vahetada, kuna sellest ajast peab kauplus näitama ka toote hinda eurodes. Maxima pole hinnainfot seni eurodes avaldanud, kuigi mitmed konkurendid nii juba teevad.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara