Piimatoodete hinnad kuuga oluliselt tõusnud

Piimatoodete hind poodides on kuu ajaga oluliselt tõusnud, selgub tarbijakaitseameti uuringust.

Ameti teatel on toidukaupadest hinnatõusu teel eelkõige piimatooted. Näiteks kõige odavam, 2,5%ne kilepakendis piim maksis mais keskmiselt 7 krooni ja 90 senti. Veel aprillis oli piima hind seitse krooni. Hinnatõus seega ligi 13 protsenti.

Sama palju on tõusnud ka kilepakendis odavaima keefiri hind, nii maksis tetrapakendis keefir mais juba 12 krooni ja 60 senti pakk. 10%ne rõõsk koor (200 ml pakend), mille eest aprillis küsiti 2 krooni ja 60 senti, maksis mais juba 4 krooni ja 40 senti. Paarikümne sendi võrra oli tõusnud ka odavaima, 20%se (500ml) hapukoore hind.

Muutused on toimunud ka köögiviljade hindades. Odavnenud on värske kurgi ja värske tomati kilohind. Kurgi kilo langes 31,6%, makstes maikuus keskmiselt 18 krooni ja 60 senti (aprillis 27 krooni). Tomati kilo hind langes 30,5% ning oli maikuus keskmiselt 25 krooni ja 70 senti.

Tarbijakaitseamet viib aprillist alates läbi laiendatud hinnamonitooringut seoses Eestis kavandatava Euroopa ühisraha kasutuselevõtuga. Erinevalt varasemast on sinna lisatud hulga uusi toote- ning teenusenimetusi.

Hindu jälgitakse Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Kuressaares, hinnavaatlus hõlmab 19 kauplust, valikus on Selverid, Rimid, Prismad, Säästumarketid, Maximad ja Maksimarketid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara