Tules hävinud Kadaka tee kauplusladu kuulus sotsiaalministeeriumile

Täna öösel tuleroaks langenud Mööblitsirkuse poehoone kuulus AS Hoolekandeteenustele, mis omakorda kuulub 100%-liselt sotsiaalministeeriumile.

AS Hoolekandeteenused on paremini tuntud kui 18 hooldekodu omanik üle Eesti. Riigi äriühingu kinnisvarajuht Kert Kaljula rääkis Äripäevale, et Kadaka teel asuvat peaaegu 18 000m2 kinnistut püüavad nad Riigi Kinnisvara abiga juba pikemat aega müüa.

"Hävinud ladu oli üks kinnistul asuvatest hoonetest. Põhimõtteliselt ei jäänud sellest mitte midagi järele. Homme kell 10 oleme kokku leppinud, et tulevad politsei-ja päästeteenistuse eksperdid ning hakkavad uurima, mis seal täpselt juhtus," rääkis Kaljula.

Kaljula sõnul oli lattu paigaldanud tuletõrjesignalisatsiooni Mööblitsirkuse omanikud. Sealt ka häire turvafirma pulti ja edasi häirekeskusesse öösel laekus.

"Mina saingi Margus Sundakult (Mööblitsirkuse üks omanikest - toim.) teada, et õnnetus juhtus," lisas Kaljula.

Kinnisvarajuht ütleb, et riik on nad on kõik kinnistul asuvad hooned kindlustanud ning väidetavasti olid ka mööblimüüjad enda kauba kindlustanud.

AS Hoolekandeteenuste 2008. aasta käive küündis 232 miljoni kroonini. Kasum ulatus 11,5 miljoni kroonini. Juhatuse esimees on sotsiaalministeeriumi ekskantsler Maarja Mändmaa, lisaks istuvad juhatuses Kaido Kaasma ja Ülar Uusküla.

Kolmele juhatuse liikmele maksti 2008. aastal kokku 1,65 miljonit krooni ehk keskmiselt 551 028 krooni aastas palka.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara