Veebipood laseb hinnapäringuga hinda alla

Eestis on patenteeritud unikaalne kaubandussüsteem bum.ee, mis alandab tasuliste hinnapäringute tulemusel müüdava toote hinda.

Eesti on ennast juba ammu positsioneerinud kui kõrgelt arenenud infotehnoloogiaga riik ja seetõttu on loomulik, et uudsel põhimõttel baseeruv online-kaubandussüsteem sai patenteeritud just siin, teatas bum.ee.

„Selle kaubanduspinna idee tekkis umbes kaks aastat tagasi. Kuigi esmapilgul tundub selle töö põhimõte üsna lihtne, pidime looma kõigepealt suurepärane meeskond oma idee elluviimiseks. Innovaatilisele ärimudelile pani õla alla ka mõjuvõimas rahvusvaheline ettevõtte, tänu millele omandati kõik vajalikud rahvusvahelised patendid ning otsustati käivitada antud lahendus ka sellistes riikides nagu Jaapan, Hiina ja USA,“  kommenteeris bum.ee projekti looja Dennis Nepomniashy.

Bum.ee pakub praegu mobiiltelefone, arvuteid, sporditooteid, puhkusereise ja muud trendikaupa. Iga toote juures kuvatakse selle hind poes.

Alandatud hinna vaatamine maksab aga 10 krooni pluss telefonikõne hind vastavalt potentsiaalse ostja mobiilioperaatori hinnakirjale.

"Et varjatud hinda näha, on kliendil vaja kulutada 10 krooni, sooritades pangaülekanne, helistades või SMSi saates. Eraldi peaks märkima, et see unikaalne süsteem, mis lubab toote hinda telefonikõne abil avada, töötati välja spetsiaalselt bum.ee projekti jaoks. Iga hinnavaatlusega alaneb hind 10 krooni võrra," selgitas Nepomniashy süsteemi toimimist.

bum.ee teenib komisjonitasu müügisummalt, millega toode ostja leiab. SMSidest ja telefonikõnedest portaal kasu ei lõika.

Bum.ee teenust kasutades ei kaota potentsiaalne ostja midagi, sest poodi minekuks tuleb tal tegelikkuses rohkem kulutada, kasvõi ainuüksi transpordile. Bum.ee eelis tavaliste kaupluste ees on see, et mida rohkem internetis hinda vaadetakse, seda soodsamaks see ostjale muutub. Internetipoe avalehel saab alati näha tooteid, mida kõige sagedamini vaadetakse ning mille hind kõige kiiremini alaneb.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara