Pärnits: mastaapne jaekaubandusäri Eestis kaheldav

Eesti kaubandus läheb edasi keskuste laienemisega, kuid väga mastaapse kaubanduspargi tulekut, mis pole seotud hulgikaubandusega, vaid jaekaubandusega, on raske uskuda, ütles Ülemiste Keskuse juht Guido Pärnits.

"Minu teada on Gate Tallinn multifunktsionaalne keskus, kus pole ainult kaubandus. Seal on natuke ka logistikat ja natuke kontoripinda. Usun projekti sellesse osasse, mis puudutab logistikat ja ladusid," sõnas Pärnits.

„Eestis loodetakse euro tulekule ning, siis võib arvata, et Eestisse hakkab investoreid tulema, kes kasutavad Eestit oma logistilise pinna või tööstuse jaoks - mille jaoks on sellistes parkides pinnast," lisas ta.

Pärnits ütles, et kui mõelda sisetarbimise peale ja kaubandusele, siis siin on ta pigem skeptiline. "Kui vaadata Tallinna ja selle ümbruse ostupotentsiaali nii rahvaarvult kui ka elanike rahakoti pealt, siis ega see väga suur ei ole. Ma tahaks näha neid rentnike, kes oleks nõus ennast sellistes kohtades arendama."

"Ma arvan, et Eesti kaubandus läheb edasi keskuste laienemisega nagu Rocca al Mare, Ülemiste keskus ilmselt lähitulevikus, Kristiine keskus laieneb – kui me räägime ainult kaubandusest. Aga selleks, et siia tuleks väga mastaapne kaubanduspark, mis pole seotud hulgikaubandusega, vaid jaekaubandusega – seda on raske uskuda," nentis ta.

Pärnits tõdes, et ka nemad sihtisid seda teemat, siis kui tundus, et meri on põlvini ja kõik läheb aina ülesmäge. „Aga allakukkumine tõi meid tagasi maa peale ning ma ei usu, et Eesti jõuab 3-4 aasta jooksul isegi ligilähedale sellele elanike ostujõule sisetarbimises, mis oli mõned aastad tagasi.“

"Võrreldes Lääne-Euroopaga pole Skandinaavia elanike arv väga suur, siin lähedal pole Pariisi ega Berliini miljonites elanikega, pluss kogu Kesk-Euroopa turismivoog, mis liigub ühest riigist ja linnast teise – seda siin pole. Jaekaubanduse mõistes on ikka üsna selge arusaam, et mida siin on võimalik teha," ütles Ülemiste Keskuse juht.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara