Autor: Kaubandus.ee • 17. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Janek Kalvi: ei taha teha liiga suuri sõnu

Liviko omandas 50% Jaapanis alkoholsete toodete impordi ja distributsiooniga tegelevast ettevõttest Hanza Trading Co. Ettevõtte juht Janek Kalvi liiga suuri sõnu ambitsioonidest rääkides esialgu teha ei taha.

"2006. aastal pöördus meie poole Jaapanis tegevust alustav distributsioonifirma küsimusega, kas oleksime valmis Viru Valge Coolerid kohendama sealsele turule vastavaks. Jaapani turu nõudmised on teised ja pidime asju ümber tegema. Oleme tänaseks sisuliselt teinud täiesti teise toote, mis vastab Jaapani turu nõuetele. Toode kannab aga Viru Valge Cooleri kaubamärki. Kohandasime veidi disaini," kommenteeris Kalvi Jaapani firma 50% ostu.

"Oleme sealsete partneritega koostööd juba ammu teinud, tunneme nende käekirja ja usume nende äriplaani. See oli ka põhjus siseneda strateegilisse koostöösse," märkis Kalvi. "Ma heameelega ei räägiks ambitsioonidest ette. Ambitsioonid peavad olema suured, tahame mahte kasvatada suureks, et lahja alkoholi vedamine ära tasuks. Kuid ma ei taha teha liiga suuri sõnu, sest Jaapan on kauge maa ja mitte nii selge turg meie jaoks, kui seda  täna on Läti, Leedu ja Soome ja Venemaa," lisas ta.

Kalvi sõnul jaapanlastele Eesti meeldib. "Kas see on Baruto, kes meid on edukalt promonud, aga suhtumine on seal Eestisse positiivne.Olen ise läbinud huvitava kiirkursuse, et Jaapanis edukalt äri ajada ja sealsete ärimeestega osata äri ajada," lausus ta.

Järgmine konteineritäis kaupa läheb Jaapani poole teele 21. juunil.

ASi Liviko investeering on teadaolevalt esimene Eesti ettevõtte poolne Jaapani ettevõtte suurosaluse omandamine. Liviko on võtnud kohustuse investeerida Jaapani ettevõtte äritegevusse 50 miljonit jeeni ehk seitse miljonit krooni. Aktsiatehingu suurust pooled ei avalikusta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757