Autor: Kaubandus.ee • 12. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjakeskuse kauplused näitavad käibekasvu

Vaatamata jätkuvale jaekaubanduse madalseisule Eestis üldiselt on Rakvere Põhjakeskuse kaupluste käive alates käesoleva aasta märtsist näidanud aastatagusega võrreldes suuremaid numbreid.

Põhjakeskuse kaupluste summaarne käive oli aastatagusega võrreldes märtsis +10,6%, aprillis +10,2%, mais +16,4% ja juunis +11,5%. Suurenenud on ka keskuse üldine külastatavus, kuid käibekasv on külastatavuse kasvu isegi edestanud. Eriti teeb rõõmu juuni käibekasv, kuna see toimus olukorras, kus tee kapitaalremondi  tõttu on alates mai lõpust oluliselt piiratud liiklust Põhjakeskuseni viival Rakvere-Haljala maanteel. Samuti näitab väga positiivseid trende juuli esimene pool.

Kuigi võiks arvata, et käivete kasvu taga on paljuski digipöördest tingitud telerite ja digibokside ostmine, siis päris nii see pole. Kõige suuremat kasvu on näidanud hoopis jalatsikauplused, kus kaupluste käibed on käesoleval kevad-suvel aastatagust igakuiselt edestanud üle 30%. Mõni kauplus on käivet suutnud kasvatada isegi üle 90%-i. Samuti näitavad head kasvu laste-, spordi- ja vabaajakaupade kauplused.

Kokkuvõtteks võib öelda, et positiivsed signaalid majanduses ja kasvav tarbijate kindlustunne on juba jõudnud jaekaubandusse, kus nüüdseks on raskemad ajad selja taga. Põhjakeskus seab oma eesmärgiks veelgi parandada kaupade ja teenuste valikut ning lisaks Lääne-Virumaa elanike ostuvajaduste rahuldamisele suurendada oma püsiklientide arvu ka teistes piirnevates maakondades.

Põhjakeskus on Virumaa suurim kaubanduskeskus, kus on üle 70 kaupluse ja teenindusasutuse ning mida 2010. a. esimesel poolaastal külastas  1 044 158 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757