Autor: Kaubandus.ee • 16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mille eest trahvib Rimi tootjaid

Jaeketid ei soovi, et nende ja tootjate vahel sõlmitud standardlepingud oleksid avalikud. Lepingu avalikustamise eest ähvardavad tootjaid sanktsioonid.

Äripäeval õnnestus tutvuda Rimi ja tootjate vahel sõlmitud standardlepinguga, milles on hulgaliselt trahvivõimalusi. 

Alljärgnevalt mõned näited tootjaid ähvardavatest trahvidest. 

- Tellimuses esitatud tingimustele mittevastava kauba tarne eest on trahv 450 eurot (7041 krooni).

- Hilinemine tarnimisel tund aega 450 eurot.

- Kui kellaaega pole kokku lepitud ja müüja ei toimeta kaupa kohale kokkulepitud päeval ega ole sellest 24 tundi ette teatanud, on trahv 450 eurot.

- Madalakvaliteedilisest kaubast võib jaekett keelduda või nõuda leppetrahvi 450 eurot.

- Kui tootja tarnib jaeketile tellitust vähem kaupa, siis on trahv samuti 450 eurot.

- Saatedokumentides võib jaekett teha muudatusi, mille tootja peab kinnitama ja kolme päeva jooksul krediitarve tegema. Kui tootja ei täida kohust, on Rimil õigus iga juhtumi eest nõuda 450 eurot.

- Kui kampaania lõpus ei korista tootja viie päeva jooksul pärast kampaaniat ära kaupade aluseid või display'sid, on trahv 150 eurot (2347 krooni).

- Kui tootja ei taga kampaania esitades tellimuste täielikku täitmist ega teavita kirjalikult kauplusketti ette kolm nädalat, tasub tootja leppetrahvi 100% tarnimata jäänud kaupade väärtusest, kuid mitte vähem kui 750 eurot (11 735 krooni)

- Lepingu haldamise aastatasu ehk see, et Rimi tootjaga iga päev suhtleb, on 100 eurot (1565 krooni).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757