Rimi: kahjum näitab, et me ei nööri tootjaid

Rimi eelmise aasta 61 miljoni krooni suurune kahjum näitab, et me ei ole tootjate osas jõupositsioonil, ütles Rimi Eesti turundusjuht Evelin Mägioja tõrjudes tootjate süüdistusi kaubanduskettide diktaadist.

Mägioja sõnul on jõupositsioon hoopis tarbija käes. "Me nägime, mismoodi tarbijad sõna võtsid, kui neile ei meeldinud, mis Rimi lihaga tegi. Üks asi on lühiajaline aktsioon, aga pikaajaliselt on oluline tarbija enda poole võita ja pakkuda talle, mida ta poelt ootab," lausus Mägioja. Ta lisas, et poode ehitatakse aina juurde, mistõttu on kadumas kettide asukoha eelis konkurentide suhtes. Seepärast tuleb ketil aina enam meelitada hinnaga. Seda ka seetõttu, et inimestel on endiselt raha vähe.

"Eelmisel aastal alanud hinnasõda toimub siiani. Mingi hetk võid sa odavaimat hinda pakkuda kasumi arvelt, aga siis hakkad vaatama, kust ma võiksin kokku hoida. Palgakärpeid ei saa ka lõputult teha, sest seda väiksema maksejõuga on ka sinu tarbija."

Mägioja sõnul on jaekaupmeeste majandustulemustest näha, et kaupmehed võitlevad iseenda ellujäämise eest. Kui siin paar nädalat tagasi ilmusid pealkirjad, et Rimi kahjum oli 61 miljonit, siis on selge, et me ei koori tootja nahka, lisas ta.

Lepingute läbirääkimiste osas tõmbab Mägioja paralleeli pangas laenulepingu sõlmimisega. "Keegi ei alusta meiega läbirääkimisi teemal, et mulle see ja see punkt ei meeldi. Öeldakse, et mine laena mujalt. See võib ülbena tunduda, aga kui tema on enda jaoks välja selgitanud, et tal on sellistel tingimustel kasulik teha kokkulepet ja tal on ka nendel tingimustel piisavalt kliente, siis miks ta peaks järele andma, kui teised tingimused muutuvad tema jaoks kahjumlikus."

Mägioja kinnitas ka Rimile on oluline Eestimaise kauba müük. "Ma arvan et see on nüüd läbikäidud rada," ütles ta. "Kevadine lihateema on kogu meie ettevõttes kõigile, ükskõik mis rahvusest, selgeks teinud, et kodumaist toodangut tuleb eelistada, sest see on tarbijale oluline. Ma ei saa öelda, et meil oleks seda sama palju väärtustatud nagu täna, aga täna on kindlasti Eestimaise toodangu olemasolu igati väärtustatud."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara