Hagar: kõrgem hind lubaks töötajal palka tõsta

Räägitakse, et tarbijal ei ole raha, et kallimat leiba osta aga kui hindu ei korrigeerita, ei tule palkade kasvu ega tarbimise elavnemist, ütles pagariäri AS Hallik juht Heiki Hallik.

"Tänases hinnamuutuse olukorras räägitakse sellest, et tarbijal ei ole raha, et kallimat leiba osta. Aga peab ju aru saama, et vähemalt osa nendest tarbijatest on ka pagarid, kes saavad selle töö eest palka," rääkis Hagari kaubamärgi all pagaritooteid tootva firma juht.

Halliku sõnul on surve hindadele nii maksude tõusu kui muude sisendite näol sundinud neid vähendama inimeste töötasusid. "Kui hindasid ei korrigeerita suuremaks, ei saa me ju rääkida ka palkade kasvust ja seeläbi ka tarbimise elavnemisest," ütles juht.

Samas on Hagari langus võrreldes II kvartali jaekaubandushindade langusega väiksem olnud. Kui jaekaubandus püsivhindades langes eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 7%, siis Hagari langus oli 5%. Küll rääkis Hallik, et 2008. aasta kõrghetkedest oleme veel kaugel ja sinna ei jõua hinnad ilmselt niipea.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara