Lihavainen: laienemisplaane masu kärpinud ei ole

Sel aastal kokku 220 inimesele uue töökoha loov Prisma Peremarket AS liigub vedurina läbi raskuste ja masu keti laienemisplaane vähendanud või edasi lükanud ei ole, kinnitas ettevõtte tegevjuht Janne Lihavainen.

„Võib-öelda küll, et masu meie plaane kärpinud ei ole. Oleme võrreldes konkurentidega alati natuke konservatiivsemad olnud uute kaupluste loomisel,“ rääkis Lihavainen. Ta selgitas, et Prismal on küll konkreetsed plaanid, kuid ei ole võetud eesmärgiks teatud arv poode just konkreetsel aastal avada, pigem sõltub see hea asukoha leidmisest.

Sellel aastal rohkem Prismasid peale Narva ja Tartu ei avata, nentis Lihavainen. „Sellel aastal on see kõik jah. Rohkem lihtsalt ei jõuakski,“ märkis ta. Selle eest on mõlemas linnas tegemist hüpermarketitega, millel müügipinda veidi enam kui 9000 ruutmeetrit ehk umbes sama palju kui Tallinnas Lasnamäel ja Mustamäel asuvates Prismades.

Uute poodide avamisse investeeriti juhi sõnul 100 ja 200 miljoni krooni vahel. Täpsemalt Lihavainen öelda ei tahtnud. Aga miks on Prisma nii edukas, et saab avada kaks suurt poodi? „Ainukene põhjus on see, me loodame saavutada mõlemas linnas sellise müügitaseme, et saame pakkuda nendele inimestele tööd ja selles oleme kindlad, et saame olema edukad. Kui seal on vanad tuttavad konkurendid, kellega saame Tallinnas väga hästi hakkama, miks me siis seal ei peaks saama?“ ütles juht.

Millised saavad olema Prisma majandustulemused Eestis 2010. aasta lõpuks, on Lihavaineni sõnul veel vara ennustada. „Esiteks on oluline vaadata, kuidas müük areneb. Veel ei julgeks midagi ennustada. Oluline on ka see, et kaks uut üksust tähendab palju suuremaid kulutusi ning kui edukad need saavad olema, see on üks otsustav tegur selle aasta tulemuste osas,“ selgitas juht.

Tarbimine üldiselt on Lihavaineni kinnitusel samuti suuna õigeks saanud. „Väga positiive on see, et Prisma on kliente juurde saanud aga keskmine ost ei ole veel sellel tasemel, mis ta headel aegadel oli. Aga tarbimine areneb õiges suunas,“ rääkis ta. Järgmise aasta plaanide kohta ütles Lihavainen, et plaanid on ja kindlasti ka laienemisega seoses, kuid veel on neist täpsemalt vara rääkida. 

Sügisel avab Prisma poe Narvas, kus saab tööd 120 inimest ning 100 inimest võetakse tööle Tartus, kuhu hakatakse töötajaid värbama augusti teises pooles.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara