Puuvilla hind võib testida 1995. aasta tippu

Puuvilla hind võib tõusta kõrgeimale tasemele alates 1995. aastast, kuna arenevates maades kasvab nõudlus kõige järele alates särkidest kuni voodilinadeni, mis sunnib tekstiilitootjaid täiendama laovarusid, mis on 13kuu väiksemad, vahendab Bloomberg.

Puuvilla hind võib tõusta enne oktoobrikuist saagikoristust 13 protsenti, 15aasta kõrgtasemele 94,9 USA sendile naelast, vastasid analüütikud Bloombergile 12.-13. augustil.

Ralli võib rikastada mõningaid puuvilla investeerijaid, kuid kasvatab kulusid sellistele ettevõtetele nagu Levi Strauss & Co. Viimati, 2008. aastal, kui puuvilla hind liikus 90 sendi peal, läksid mitmed ettevõtted nagu näiteks Paul Reinhart pankrotti.

„Üleilmne tarbimine kasvab plahvatuslikult,“ ütles Logic Advisorsi tegevdirektor Ron Lawson. „Me ei saa viisavalt puuvilla, et täita kasvavat nõudlust.“

USA põllumajandusministeeriumi sõnul ei suuda maailma puuvillafarmerite pakkumine käia juba viiendat aastat järjest kaasas nõudluse kasvuga. See on tühjendanud laovarusid. 31. juuli seisuga olid USA puuvilla laovarud 3,1 miljonit palli, mis on madalaim alates 1996. aastast. Börsi ICe jälgitavates ladudes on mai lõpust 12. augustiks kukkunud varud 98 protsenti, 25 504 pallile. Üks puuvillapall kaalub umbes 480 naela ehk 218 kilogrammi.

Sel aastal kasvab üleilmne nõudlus 2,7 protsenti, 120,87 miljonile pallile, kusjuures Hiina suurendab importi 14 protsenti (12,5 miljonile pallile) ja Pakistan kasvatab importi 53 protsenti, selgub USDA 12. augusti prognoosist. Laovarud kahanevad 4,1 protsenti, 45,61 miljonile pallile ehk 38 protsendile nõudlusest, mis on madalaim suhtarvu näit alates 1994. aastast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara