Antiikmööblikett vahetas omanikku

Vana- ja antiikmööblit müüv Mööbliait OÜ on vahetanud omanikku, ettevõtte ainuomanik Urmas Koorits müüs kaupluseketi Ago Luistile kuuluvale StarPoint OÜ-le.

"Avanes hea võimalus. Ma olen tegev kinnisvaraäris, kiviäris ja ahjuäris. Mööbliäri sobib selle juurde väga hästi," vastas Luisti, miks ta otsustas mööbliäri osta. Urmas Koorits mööbliketi müüki kommenteerida ei tahtnud.

1998. aastal tegevust alustanud Mööbliaida viimaste aastate majandustulemused kõige paremad pole. Eelmise aasta kahjum oli Mööbliaidal ca 5 miljonit krooni, aasta enne seda 3,7 miljonit. "Poodide sulgemist ma ei planeeri. Mööbliaida 2010. esimese poolaasta käive on olnud suurem kui 2009. aasta esimesel poolaastal," ütles uus omanik.

Jäi majandamisega hätta
Luisti sõnul jäi ta ostuhinnaga rahule, kuid täpset summat ta avaldada ei soovinud.

Eelmisel aastal laienes Mööbliait kiirelt, ettevõte avas neli uut kauplust: Tallinnas Järve ja Rocca al Mare kaubanduskeskustes, Tartus Lõunakeskuses ning Narvas Tempo keskuses. Seoses üldise majanduslangusega suleti kauplus Sauel ning Miljöö kauplused Tartus ja Tallinnas. Ettevõttel on praegu üle Eesti kuus tegutsevat kauplust.

OÜ Mööbliait omakapital oli 2009. aasta majandaruande koostamise seisuga -4 479 389 krooni ega vastanud äriseadustiku nõuetele. Selleks, et omakapital viia vastavusse seadusega, otsustas emaettevõte Gerd Tartu suurendada 2010. aastal mitterahalise sissemaksega osakapitali. Mitterahalise sissemakse tegi emaettevõte, loobudes nõudest tütarettevõtte vastu, seisab ettevõtte majandusaruandes.

Müük kahanes kolmandiku
Ka audiitor juhtis tähelepanu ettevõtte kahjumile ja negatiivsele omakapitalile, märkides, et on olemas võimalus, et Mööbliait OÜ tegevus ei ole jätkuv.

Mööbliaida 2009. aasta käive oli 25,8 miljonit krooni, võrreldes 2008. aastaga kahanes müük 30,8 protsenti.

2009. aastal oli firmas keskmiselt 19 töötajat, kellele maksti töötasu 1 695 108 krooni.

Lisaks kasutatud antiikmööblile müüb Mööbliait ka uut mööblit, mis on tarnitud põhiliselt Hiinast ja Indoneesiast, kasutatud mööbel tuuakse Euroopast.

Agu Luistile kuulub Ahjusepad-Teenused OÜ ning ta on osanik ka ettevõtetes Kivikinnisvara OÜ ja Kivisepad AS.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara