Autor: Kaubandus.ee • 24. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamärgi müünud Kriss Trading kolis Saaremaale pankrotistuma

Aprillis kaubamärgi hulgikaubandusettevõttele Eugesta Eesti AS müünud Kriss Trading AS taotleb kohtus oma pankrotti.

„Eugesta Eesti on oma kohustused Kriss Tradingu ees täitnud ja kõik lepingutasud maksnud. Kriss Trading omalt poolt pidi maksma oma kreeditoridele, mida nad ilmselt teinud pole,“ ütles Eugesta Eesti tegevdirektor Viktoria Belehhova, lisades, et Eugesta võttis üle Kriss Tradingu kaubamärgid. Tehingu hinda Belehhova siiski avaldama ei soostunud.

„Ma võin öelda, et neil on paljud kreeditorid, kellele nad on võlgu. Aga firma nime muutus neid ei päästa,“ arutles Belehhova.

6. juulil 2010 andisid Kriss Tradingu juhatuse liikmed Andrus Tasak ja Kalle Kõre firma juhtimise üle Tõnis Sakkeusele. 15. juulil sai firma endale nimeks Tuule Investeeringud AS. 2009. aasta lõpus registreeriti firma ümber Saaremaale, Leisi valda, Lille tallu.

Küsimused miks taotleb Kriss Trading oma pankrotti, miks vahetati nime ja kes on Tõnis Sakkeus või mis on tema roll jäid vastusteta, kuna nii Tasak, Kõlli kui ka Sakkeus ise on kui maa-alla kadunud. Sakkeuse kohta võib äriregistri andmetele tuginedes järeldada, et tema roll on firma pankrot vormistada nagu ta seda on aidanud teha mitmetel firmadel. Aastaid tagasi on Sakkeus olnud ametis Julianus Inkassos.

Kuidas saada vestelda Tõnis Sakkeusega ei osanud öelda ka enda sõnul tänaseks endine Kriss Tradingu nõukogu liige Aare Kilp. „Mina olen nõukogust väljas, kuigi äriregistri järgi veel sees,“ selgitas Kipl oma seotust ettevõttega.

30. augustil hakkab Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja kohtunik Külli Mõlder menetlema Tuule Investeeringute pankrotiavaldust enda pankroti väljakuulutamiseks.

Selle aasta aprillis kui Eugesta võttis üle Kriss Tradingu kaubamärgi oli Kriss Tradingu juhatuse liige ja müügidirektor Kalle Kõre jutukas rääkides, et Eesti jaekaubanduses läbilöömiseks on vaja laieneda kõikides Baltimaades. "Olime seda arendamas, tegutsesime nii Lätis kui ka Leedus, aga meie jõud jäid väikeseks," tõdes ta. Tasakut ei õnnestunud ka siis Äripäeval kätte saada.

Belehhova kinnitas, et nemad on tehinguga rahul. „Oleme sellest tehingust väga palju õppinud ja saanud uusi kogemusi, mida kindlasti kasutame ka tulevikus. Meie portfelli on lisandunud hulgaliselt tugevaid kaubamärke ja meie meeskonda on lisandunud head spetsialistid,“ rääkis Eugesta tegevdirektor.

Kriss Tradingu suurimad kaubamärgid on Eugesta Eesti andmetel Arla, Delipap, Ansell, Bic, Loreal, Campina, Eres.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757