Tarbijakaitse: Tallinna taksohinnad erinevad kordades

Tarbijakaitseameti augustikuu hinnavaatlus tuvastas mitmekordselt erinevad taksohinnad.

Augustis vaatles tarbijakaitseamet kaupade ja teenuste hindu Tallinnas ja Tartus. Olulisi hinnamuudatusi ei täheldatud, erinevused ilmnevad vaid üksikute kaupade lõikes ning sedagi nii tõusvas kui langevas suunas.

Suured hinnaerinevused tulid vaatluse käigus ilmsiks taksoteenuste osas. Tallinnas tegutseva Sõbra takso ühe kilomeetri tariif on kaks korda odavam kui sama teenust pakkuva Linnatakso tariif.

Mitmekümneprotsendised erinevused on ka ajatariifide ja alustamistasude osas. Odavaim ootetund vaadeldud pakkujatest on Saksa Taksol, makstes 116 krooni, kalleim Linnataksol – 239 krooni.

Kõige soodsam vaadeldud taksoettevõtetest on Sõbra Takso, kelle kilomeetritariif on 5 krooni ja 30 senti, alustamistasu 35 krooni ning ootetund 115 krooni. Järgneb Saksa Takso 5,4kroonise kilomeetritariifiga, 34kroonise alustamistasu ning 116kroonise ootetunniga.

Viimasel ajal tähelepanu keskmesse tõusnud leivatoodete hinnatõusu tõttu teravdas ka tarbijakaitseamet pilku just eelmainitud toodete hindade suhtes. Kui juulis tõusis leivapätsi hind keskmiselt kümme senti, siis augustis juba 20 sendi võrra. Võib tõdeda, et leiva hind on hiilivalt tõusnud. Seevastu eelnevatel kuudel tõusnud piimatoodete hinnad on augustikuuga veidi langenud, teatas tarbijakaitseamet.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara