Lõunakeskust külastab nädalas Tartu linna jagu inimesi

Lõuna-Eesti suurimast kaubanduskeskusest Lõunakeskusest on saanud mitmekihiline ettevõtmine, milles kaubandusel on nii põhi- kui ka sidekihi roll, ütles ASi Lõunakeskus juhatuse liige Jaan Lott.

„Oleme kavandamisstaadiumist peale üsna edukalt läbi viinud  koostööprojekte väga erinevate valdkondade, nii era- kui avaliku sektori vahel,“ ütles Lott ja täpsustas, et Lõunaeskusest käib üsna erinevatel põhjustel nädalas läbi umbes ühe Tartu linna jagu inimesi ehk umbes 100 000 inimest. „Julgen eelnevale toetudes öelda küll, et omaaegne idee on ennast õigustanud,“ lisas Lott.

Lõunakeskus avas uksed täna üheksa aastat tagasi. Esimene ehitusetapp, kus oli kaubanduspinda 13 000 ruutmeetrit, läks maksma 100 miljonit krooni. Hiljem on Lõunakeskust laiendatud viis korda, viimane ehitusetapp – peahoone laiendus ja Rimi hüpermarket – valmis eelmise aasta 6. novembril.

Praegu on keskuses kokku ligi 65 000 ruutmeetrit. Lõunakeskuse omanikfirma AS Astri on aastatega kokku investeerinud 725 miljonit krooni. Praegu tegutseb keskuses üle 160 firma.

Loti kinnitusel pole Lõunakeskus kunagi olnud välja üüritud sajaprotsendiliselt. „See pole meile olnud eesmärgiks omaette, kuna sellises olukorras jääksime hätta keskuse sisu arendamisega,“ rääkis Lott. „Samas on nõudlust Lõunakeskuse pinna järele alati olnud rohkem, kui meil võimalusi pakkumiseks.“

Loti sõnul on üheksa aasta jooksul loomulikult olnud ka loobujaid ja lahkujaid. „Täpset arvet nende üle ei ole me pidanud, kuid üle paari protsendi kaubanduspinnast aastas pole see küündinud,“ täpsustas lott.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara