Euroopa jaemüük tõusis minimaalselt

Võrreldes juuniga kasvas jaemüük juulis nii eurotsoonis kui Euroopa Liidus tervikuna kõigest 0,1 protsenti.

Kuuline võrdlus

Eurostati andmetel kasvas juulis toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 0,3% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,1%. Mittetoiduainete sektor kahanes eurotsoonis 0,1%, kuid kasvas Euroopa Liidus 0,2%.

Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, kasvas jaemüük üheksas ning langes kümnes. Enim kasvas jaemüük Portugalis (+3,0%), Maltal (+2,9%) ning Prantsusmaal (+2,2%) ning enim kahanes Rumeenias (-10,5%), Hispaanias (-3,0%) ning Leedus (-1,4%).

Eesti jaemüük kasvas juuniga võrreldes 1,2%.

Aastane võrdlus

Läinud aasta juuliga võrreldes kasvas toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 1,4% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,5%. Mittetoiduainete sektor suurenes eurotsoonis 1,8% ning Euroopa Liidus 2,5%.

Jaemüügi koguhulk tõusis kokku 11 riigis ning langes kaheksas. Enim kasvas jaemüük Prantsusmaal (+6,1%), Poolas (+5,2%) ning Soomes (+4,5%) ning kahanes Leedus (-8,8%), Rumeenias (-8,0%) ning Bulgaarias (-4,8%).

Eesti jaemüük kasvas aastases võrdluses 2,5%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara