Autor: Kaubandus.ee • 19. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klick avas Viru keskuses 18. poe

Masuaegse müügilanguse tõttu 11 poodi sulgenud tehnikakaupade jaekett Klick avas reedel Viru keskuses uue poe.

"Täna on meil 18 poodi, just täna avasime poe Viru keskuses kuna meil polnud Tallinna kesklinnas kauplust. Kunagine Gonsiori tänava kauplus oli ebamugavas asukohas. Viru keskuse rendihinnad pole küll kahjuks langenud, aga meie pind on seal hästi väike," rääkis Klick Eesti juht Marko Kalve reedel Äripäevale.

Mulluse käibe järsu langemise põhjuseks nimetas Kalve üleüldist majanduslangust, kus inimesed lihtsalt ei ostnud enam. "Ka pangad ei andnud enam inimestele nii lihtsalt järelmaksu, mis mõjutas sülearvutite ja televiisorite müüki," selgitas Kalve. "Samuti vähenesid käive ja kaubavarud seetõttu, et panime 11 poodi kinni ja müüsime neis olnud kauba ära. Sellest suur varude vähenemine. Loomulikult tõusis ka efektiivsus, kuna alles jäid paremad poed."

Üldise müügi kohta ütles Kalve, et suurem osa poode müüb praegu rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Kalve lisas, et niisugust digileviseadmete, telerite ja kaablite müüki, kui digipöörde ajal oli, enam pole, kuid septembri alguses hoogustas käivet koolimüük. Aasta käivet on veel vara öelda, sest viimased neli kuud võivad tuua muutusi. "Sügisel ostetakse digikaupa alati rohkem kui aasta esimeses pooles," põhjendas kaubandusketi juht.

"Loodame siiski, et käive jääb eelmise aastaga samale tasemele, kasumi kohta on veel vara prognoose teha, aga tulemus tuleb mullusest oluliselt parem," lisas ta.

Klick Eesti teenis mullu 188,8 miljoni kroonise käibe juures 18,7 miljonit krooni kahjumit. Aasta varem oli käibeks 314,2 miljonit ja kahjumiks 20,3 miljonit krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757