Autor: Kaubandus.ee • 27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riiete hinnad võivad tõusta kevadel

Puuvilla hinnatõus võib Eesti tarbijateni jõuda kevadel.

LPP Retail Estonia OÜ (kaubamärk Reserved) juhatuse esimees Hendrik Ilja Pass ütles, et praegu jäävad hinnad samaks: "Meie emaettevõte on teinud hankijatega aastased sisseostulepingud. Seega, kui sügisel tooraine hinnad kerkivad, võib toodangu hinnatõus toimuda järgmise aasta teisel poolel."

Marat ASi juhatuse liige Alo Lepp märkis, et nende partnerid hakkasid hindu tõstma selle aasta algusest. "Paraku ei andnud kaubandus sellele survele järele ja ca 30% hinnatõus taandus kompromissina ca 10% peale, siis oli võimalik seda mõjutada. Samas on toormaterjali hinnatõus toimunud, aga tarbijale pole veel mõju avaldanud. Prognoosime hinnatõusu tarbijatele järgmisest kevadest," lisas Lepp.

Mis tõstab puuvilla hindaMaailma suurimad puuvillakasvatajad on National Cotton Council of America andmetel Hiina, India, USA ja Pakistan

Pakistani tulvaveed ning Hiina ja India rohked sademed on vähendanud tänavu sügisel korjatavat saaki.Suurimas puuvillatarbijas Hiinas on suurenenud nõudlus.Aasia riikide töölised on hakanud nõudma ka suuremat töötasu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757