Autor: Kaubandus.ee • 1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma juht: meid kuulati üle eelmisel nädalal

Prisma juht Janne Tapio Lihavainen ütles, et konkurentsiamet kuulas Prisma töötajaid üle eelmisel nädalal.

"Mind kuulati üle Prisma kontoris ja osa inimesi käis ülekuulamisel konkurentsiametis," rääkis Lihavainen Äripäevale.

Lihavainen märkis, et ülekuulamise peamist põhjust ta avalikkuses arutada ei tahaks, kuid nentis, et konkurentsiametit huvitas piima hind. "See on teema, mida on küsitud," sõnas ta.

Lihavainen sõnas samas, et Selveri puhul võib põhjuseks olla nii piima hind kui midagi muud.

Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas täpsustas, et ülekuulamised olid seotud Prisma avaldusega konkurentsiametile, kus kurdeti kaubandusketi survestamist piima hinnatõusuks.

"Täna on meil kõik olnud rahulik ja siin käidud pole," sõnas Lainas olukorra kohta Prismas.

Prisma teatas 23. septembril, et odavaima kilepiima hinnaks jääb Prismades 7 krooni ja 90 senti. Prisma hinnauuringu kohaselt oli selleks ajaks soodsaima piima hind tõusnud kõikides suuremates kettides tavatarbijale 9 krooni ja 90 senti. Oma otsust põhjendas Prisma sellega, et on lubanud olla turul hinnaliider ning ei kavatse sellest otsusest taganeda. Ühtlasi müüb Prisma kilepiima soodsama hinnaga kui seda sisse ostab.

„Viimastel päevadel on meid asunud survestama nii konkurendid kui tarnijad, mida peame äärmiselt ebaeetiliseks, sest hinnalangus toimub Prisma kasumi arvelt,“ kommenteeris Prisma Peremarketi tegevdirektori Janne Lihavainen toona. „Meile on antud mõista, et juhul kui me hindu ei tõsta, võidakse piima tarnimine meile lõpetada või visatakse meie tarnija välja teistest suurkettidest. Oleme tänaseks võtnud ühendust ka Konkurentsiametiga.“

Piima hinnatõus algas möödunud nädalal kui tootjad olid tõstnud oma toodete hindu. Piimatoodete hinnatõusu taga on piimatööstuste võimalus eksportida piimatooteid kallima hinnaga lähiriikidesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757