Šokolaad on kõige stabiilsem valuuta

Tahvel šokolaadi ei hakka kunagi rohkem maksma kui 1 euro, kirjutab tänane Süddeutsche Zeitung.

Saksa leht analüüsib šokolaadi hinnatõusu Saksamaal viimase 50 aasta jooksul ning tõdeb, et suurem hüpe leidis aset ainult seoses üleminekuga eurole. Kui 100-grammine šokolaaditahvel maksis aastal 1950 1 marga, siis 31. detsembril, viimasel päeval, kui oli veel käibel Saksa mark, oli šokolaaditahvli hind endiselt üks mark. Samas oli inflatsioon aastatel 1950–2002 322 protsenti, mille tulemusel oleks šokolaaditahvel pidanud maksma aastal 2002 4,22 marka.

Miks see nii ei ole, selgitab intervjuus SZ-le ekspert Robert Weitz: „100grammise šokolaaditahvli hind on olnud Saksa jaekaubanduse kõige visamalt püsinud künnishind.“ Tõusnud on piimahinnad, liha ja kartuli hinnad, aga mitte 100-grammise šokolaaditahvli hind. Tõsi, tootjad tõid turule suuremaid ja väiksemaid tahvleid, mille 100 grammi hind oli tunduvalt kõrgem kui 1 mark. Ja euro tulekuga tõusis ka 100 grammise šokolaaditahvli hind – algselt 50 senti maksma pidanud tahvel maksab nüüd Saksamaal 79–89 senti. Ekspert Weitz usub aga, et tõenäoliselt jääb hind taas püsima napilt alla 1 euro.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara