Autor: Kaubandus.ee • 15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Käo: mul on Hillari üle hea meel

Tallinna Kaubamaja suuromanik Jüri Käo tunneb Hillar Tederi äriliste saavutuste üle siirast rõõmu ja nendib, et Eestis võib küll kiiresti kasvada, kuid Venemaa kõrval jääb siinne äri siiski väikeseks sipelgaks.

Järgneb Jüri Käo kommentaar:

Ma ei ole O’Key edust Venemaal üllatunud ja mul on siiralt hea meel, et Hillaril läheb hästi. Venemaal tuleb efekt suurusest, meie Eestis võime kasvada palju tahes, kulutades sama palju energiat, aga oleme väljast poolt Baltikumi vaadates ikka väikesed sipelgad. O’Key alustas Peterburi kandist ja kui sinna oblast juurde panna, on turg juba suurem kui Baltikumis.

Hillar ja tema äripartnerid on julged mehed, et seal tegutsema hakkasid. Meid kutsuti ka, aga tol ajal olid teised prioriteedid ja ma ei kahetse kunagi asju tagant järele. Need asjad on ka edukad olnud, mis toona valisime. Venemaa turu suunas ei vaata meie endiselt.

Hillar on pealehakkaja ja julge inimene, need ärid, mida koos oleme teinud, on kõik hästi sujunud. Venemaal on tal väga ka partneritega vedanud, tema partnerid on tagasihoidlikud ja võtavad oma äri tõsiselt. Olen neid kunagi kohanud, aga rohkem tean neid Hillari jutust.

Olen mõnes O'Key marketis käinud Venemaal, need on igati korralikud ja professionaalsed.

Supermarketite äri puhul on üsna tavapärane, et ühe aasta käibe põhjal hinnatakse äri väärtust, nii et täitsa loogiline, et aastane käive on sarnane ettevõtte väärtusega.

Ukrainas on ka Hillaril suur potentsiaal, aga nii Venemaal kui ka Ukrainas peab arvestama suure poliitilise ebastabiilsusega, kus aus konkurents alati ei toimi. Eestlaseks olemine neis riikides lisaväärtust ei loo, aga väga suur miinus vast ka pole.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757