Autor: Kaubandus.ee • 21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskusel kolmandas kvartalis väike käibekasv

Viru Keskuse käive kasvas 2010. aasta kolmandas kvartalis võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 1,8%, ulatudes 433 miljoni kroonini.

Külastajate arv suurenes seejuures 4,1%, mis tähendab, et kolmandas kvartalis külastas Viru Keskust 2,701 miljonit inimest, teatas keskus.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on kolmandas kvartalis üle pika aja head tulemused. ”Käibe osas toimus positiivne pööre maikuus ja julgen prognoosida, et selle trendi jätkumist võib eeldada kuni aasta lõpuni,” ütles Vasar.  „Külastajate arvu osas oli samuti mai esimene kasvukuu ja alates augustist on täheldatav ka mõningane ostuaktiivsuse suurenemine,“ lausus Vasar. Ta lisas, et heade tulemuste põhjuseks võib pidada tõenäoliselt positiivsemaid uudiseid majanduses. „Ühtlasi on käibe ja külastatavuse kasv märk tarbijate kindlustunde paranemisest ning ehk on ka pikaajaline säästmine loonud vajaduse uute asjade järele,“ märkis Vasar.

Vasara hinnangul julgustab praegust suuremat ostuaktiivsust tõenäoliselt hirm hindade tõusu ja euro tuleku ees. „Selle põhjal julgen ennustada, et euro tulek soodustab aasta lõpus käibe kasvu veelgi,“ lisas Vasar.

Turu-uuringute ASi poolt läbi viidud kolmanda kvartali külastajate uuringu tulemustel selgus, et 31% vastajatest ei ole viimase kolme kuuga oma tarbimisharjumusi muutnud ja ostetakse kõike, mida soovitakse. Seejuures oli kõrge juhuostude tegijate osakaal, moodustades 57% vastanutest. 49% vastajatest olid aga oma viimase kolme kuu tarbimisharjumuste muutuste hinnangus tagasihoidlikumad, kaaludes ostuotsuseid põhjalikult.

2010. aasta üheksa kuu kokkuvõttes oli Viru Keskuse käive 1200 miljonit krooni ning keskust on külastanud alates aasta algusest ühtekokku 7,76 miljonit inimest.

Viru Keskus on Tallinna kaubanduskeskus, milles asub üle 100 kaupluse ja teeninduskoha. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757