Autor: Kaubandus.ee • 6. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Populaarne Leedu pitsakett Eesti tolmu jalgadelt pühkinud

Kolme aasta eest - 1. oktoobril 2007. avas Kristiine keskuses pitsarestorani Läti ja Leedu turul liidripositsiooni omav Cili Pizza. Miljonikrooniseid kuukäibeid teha lubanud söögikoht on tänaseks Eestist juba ammu läinud.

„Seal toimus paar operaatori vahetus sama kaubamärgi all. Viimane operaator ei kasutanud isegi enam seda (Cili Pizza –toim.) kaubamärki,“ rääkis Kristiine Kaubanduskeskuse juht Allan Remmelkoor. Tema sõnul lahkus viimane söögikoht mõne kuu eest.

Cili Pizza frantsiisilepinguga Eestisse toonud Cilija Eesti OÜ juhataja Tiit Kivisaar rääkis 2007. aasta sügisel, et firma ambitsioonid on suured ning piirduda ei plaanita vaid Tallinna vallutamisega. „Eesmärk on ikkagi teha korralik kett üle terve riigi. Praegu oleme arvestanud, et avame 2-3 kohta aastas, kõigepealt Tallinnas ja siis teistes linnades, märkis Kivisaar. Tema sõnul olid siis ka juba vastavad lepingud sobivate rendipindade kasutamiseks sõlmitud.

Kahjuks läks aga kõik hoopis teisiti -  Leedus 52 restorani ja kohvikut ning Lätis, Poolas, Ukrainas ja Rumeenias 26 restorani omaval Cilil ei läinud siin nii hästi, et pidamagi jääda.

„Müüsin restorani aasta tagasi ära ja sinna tulid uued omanikud peale. Tänaseks ma ausalt öeldes ei tea, mis või kus nad on,“ rääkis Kivisaar. Tema sõnul uued omanikud ka kaubamärki muutunud ja firma ei ole enam seotud Cili Pizzaga.

Cili Pizza on Leedus ja Lätis väga populaarne, miks Eestis mitte? „Põhimõtteliselt on siin kaks asja. Esimene on Kristiine keskuse remont, mis kogu Kristiine Keskusele põntsu pani ja viis ka sealt tagant nurgast sööjad ära. Aga eks põntsu pani ka majanduskriis,“ ütles endine juhataja. Tema sõnul on ka kolmas põhjus. See seisneb selles, et ka Leedus tuli majanduskriis ja Cili Pizza hakkas kulusid üha koomamale tõmbama. „Arendusrahad kadusid ära jne,“ lisas ta.

Täna Eestis ühtegi Cili Pizza restorani ei tegutse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757